search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:23
MENU CLOSE

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

28.05.2023 13:03
erdogan_elections

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, προσήλθε στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ο απερχόμενος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το «φαβορί» των εκλογών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε: «Πιστεύω ότι η ψηφοφορία θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας ψηφοφορίας για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές της τουρκικής δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ιστορία παγκοσμίως όπου η συμμετοχή να φτάνει το 90%. Η Τουρκία έδωσε έναν δημοκρατικό αγώνα με τον πιο όμορφο τρόπο» τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός και ότι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. 

Πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από το γυμνάσιο για να τον υποδεχθεί.

«Ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν για το εκλογικό τους δικαίωμα»

Την ίδια ώρα ο αντίπαλός του, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ψήφισε στην Άγκυρα από όπου κάλεσε, μεταξύ άλλων, τους πολίτες «να ψηφίσουν για να απαλλαγούν από ένα αυταρχικό καθεστώς».

«Για να απαλλαγούμε από το αυταρχικό καθεστώς και για να εγκαθιδρύσουμε την πραγματική δημοκρατία, απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Αυτές οι εκλογές διεξάγονται υπό δύσκολες συνθήκες λόγω των προσπαθειών εξαπάτησης, αλλά πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι και πρόθυμοι να πάνε στις κάλπες», ανέφερε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους πολίτες που πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν και που αγωνίστηκαν για το εκλογικό τους δικαίωμα», πρόσθεσε. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα) και οι περίπου 60 εκατ. ψηφοφόροι της Τουρκίας (η διασπορά έχει ψηφίσει ήδη) καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα οράματα που πρόβαλαν οι υποψήφιοι μέχρι τις 17:00 (τοπική ώρα).

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μοτοσικλετιστές άνοιξαν πυρ στη μέση του δρόμου – 3 νεκροί (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές επιδρομές στο Κίεβο – 1 νεκρός

Καμερούν: Απελευθερώθηκαν γυναίκες που είχαν απαχθεί από αυτονομιστές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:22