search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:15
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές επιδρομές στο Κίεβο – 1 νεκρός

28.05.2023 08:10
OUKRANIA

Τουλάχιστον ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Κίεβο κατά τη διάρκεια μαζικής επίθεσης ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ουκρανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

«Στη συνοικία Σολομιάνσκι του Κιέβου, εξαιτίας πτώσης συντριμμιών drones κοντά σε πρατήριο καυσίμων, γυναίκα 35 ετών χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο και άνδρας 41 ετών είναι νεκρός», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

Νωρίτερα, διαβεβαίωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου κατέρριψε «πάνω από 20 UAVs-καμικάζι που κατευθύνονταν στην πόλη». Άλλοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για συνολικά τρεις τραυματίες.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «μαζική» τη νέα ρωσική επιδρομή και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα καταφύγια.

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη συνοικία Χολοσίβσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου του Κιέβου, που έκανε αρχικά λόγο για «εκρήξεις» λίγο μετά τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει υποστεί πολλές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές τον τρέχοντα μήνα. Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης του Κιέβου Σερχίι Πόπκο καταμετρούσε την Παρασκευή 13 επιδρομές των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων από την αρχή του Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Καμερούν: Απελευθερώθηκαν γυναίκες που είχαν απαχθεί από αυτονομιστές

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: «Δεν τη σκότωσα εγώ»

Σερβία: Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ο Βούτσιτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:14