ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 06:08
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Το κάψιμο του Κορανίου μου προκάλεσε θυμό και αηδία

03.07.2023 09:50

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως το κάψιμο του Κορανίου τού προκάλεσε θυμό και αηδία και πως καταδικάζει και απορρίπτει το γεγονός ότι επιτράπηκε η ενέργεια αυτή ως μορφή ελευθερίας του λόγου.

«Η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως μέσο για να καταφρονηθούν άλλοι και το να επιτρέπεται αυτό απορρίπτεται και καταδικάζεται».

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας έσκισε και έκαψε αντίτυπο του Κορανίου την περασμένη εβδομάδα στη Στοκχόλμη, κάτι που καταδικάσθηκε από κράτη. Ενώ η σουηδική αστυνομία είχε απορρίψει αρκετά πρόσφατα αιτήματα για διαδηλώσεις κατά του Κορανίου, δικαστήρια ανέτρεψαν αυτές τις αποφάσεις αποφαινόμενα πως παραβιάζουν την ελευθερία του λόγου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλιμακώνεται η ένταση στη Γαλλία – Έρανος-ντροπή υπέρ του αστυνομικού «που έκανε τη δουλειά του» (photos)

Το ναυάγιο του «Τιτανικού» και η ματαιοδοξία

Μίλαν Μιλουτίνοβιτς: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 06:07
Exit mobile version