search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 07:16
MENU CLOSE

«Oppenheimer»: Το λάθος στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν που λίγοι παρατήρησαν

24.07.2023 12:47
oppenheimer-tainia-new

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, με αμέτρητους θεατές να σπεύδουν να παρακολουθήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την ιστορία του «πατέρα» της ατομικής βόμβας.

Αν και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης φημίζεται για την προσοχή στη λεπτομέρεια, κάτι που ο ίδιος έχει αποδείξει μέσα από μεγάλες παραγωγές που έχει αναλάβει, όπως τα «Σκοτεινός Ιππότης», «Interstellar» και «Inception», αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι του… διέφυγε!

Όπως επισήμαναν οι πιο παρατηρητικοί, το λάθος εντοπίζεται σε μια σκηνή όπου ο Οπενχάιμερ βρίσκεται σε ένα πλήθος θεατών οι οποίοι κρατούν σημαιάκια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους εν λόγω θεατές, ωστόσο, τα σημαιάκια απεικονίζουν μια σημαία που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε. Η συγκεκριμένη σκηνή -σύμφωνα με όσους είδαν την ταινία- λαμβάνει χώρα στο 1945.

Τα σημαιάκια στο πλήθος απεικονίζουν 50 αστέρια, όσες και οι πολιτείες των ΗΠΑ σήμερα, μόνο που σε εκείνη τη σκηνή κανονικά θα έπρεπε να έχει 48 αστέρια, καθώς το 49ο και 50ο αστέρι προστέθηκαν το 1959 και το 1960 αντίστοιχα, με την προσάρτηση της Αλάσκας και της Χαβάης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως τονίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μαμαγκάκης: 10 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη – Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ (Video)

Κωνσταντίνα Μιχαήλ για φωτιές στη Ρόδο – «Ένας τόπος μάχεται και κλαίει πάνω από τις στάχτες του»

Ζέτα Δούκα – Μιχάλης Χατζηαντωνάς: Χώρισαν μετά από 10 χρόνια σχέσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 07:12