search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Oppenheimer: Το πρώτο trailer της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν (Video)

19.12.2022 19:13
oppenheimer

Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, «Oppenheimer » κυκλοφόρησε από την Universal Pictures.

Το «Oppenheimer» καταγράφει τη ζωή και τις ηθικά αμφισβητήσιμες διακρίσεις του φυσικού J. Robert Oppenheimer, στον οποίο πιστώνεται η εφεύρεση της ατομικής βόμβας. 

Ο Oppenheimer ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο Manhattan Project, μιας κυβερνητικής ερευνητικής προσπάθειας που επικεντρώθηκε στη δημιουργία πυρηνικών όπλων που έλαβε χώρα από το 1942-1946, και ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Los Alamos, όπου οι βόμβες συναρμολογούνταν τμηματικά με το χέρι.

Ο Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστεί ως Oppenheimer και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε ταινία του Νόλαν έχοντας τον βασικό ρόλο. Ο Μέρφι έχει παίξει σε πολλές ταινίες του Νόλαν, όπως στο “Inception”, “Batman Begins”, “The Dark Knight”, “The Dark Knight Rises” και “Dunkirk”.

«Θα είμαι εκεί πάντα για τον Κρις (Νόλαν), όποιο κι αν είμαι το μέγεθος του ρόλου», είχε δηλώσει ο Μέρφι στον Guardian.

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει τις Florence Pugh ως Jean Tatlock, Emily Blunt ως Kitty Oppenheimer, Robert Downey Jr. ως Lewis Strauss, Matt Damon ως Leslie Groves Jr., Gary Oldman ως Harry S. Truman, καθώς και Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, Josh Peck, Jason Clarke, David Dastmalchian, Alex Wolff, James D’Arcy και πολλοί άλλοι.

Η ταινία βασίζεται στο βιογραφικό μυθιστόρημα «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Kai Bird και του αείμνηστου Martin J. Sherwin, το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 2006.

Εκτός από τη διασκευή του βιβλίου για την οθόνη, ο Νόλαν έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία αλλά και την παραγωγή μαζί με τους Charles Roven και Emma Thomas. Το «Oppenheimer» σηματοδοτεί την πρώτη ταινία του Νόλαν μετά το «Memento» του 2000 που δεν κυκλοφόρησε από την Warner Bros., αφού η σχέση του με το στούντιο έληξε μετά την κυκλοφορία του «Tenet».

Το «Oppenheimer» κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου 2023.

Διαβάστε επίσης:

«Το πάντα είναι στο τίποτα»

Τα εντυπωσιακά θραύσματα του Παρθενώνα που επιστρέφει το Βατικανό στην Ελλάδα (Photos)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, ντοκιμαντέρ και το πολυαναμενόμενο Avatar 2 του Τζέιμς Κάμερον σε παγκόσμια πρεμιέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:17