ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 18:46
MENU CLOSE

Ford: Στροφή στα υβριδικά μοντέλα μετά τις μειωμένες πωλήσεις των ηλεκτρικών 

31.07.2023 17:21

Σε υβριδικά μοντέλα και μοντέλα plug in επενδύει η FordMotor μετά την πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, η Model e, βραχίονας ηλεκτρικών οχημάτων της Ford, στον οποίο είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια, κατέγραψε ζημιά 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, η πτώση αυτή είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, που προέβλεπαν ζημία 871,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πωλήσεις EV της μειώθηκαν στο τρίμηνο, την στιγμή που η εταιρεία είχε προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν και το Μεξικό.

Αντιθέτως, τα υβριδικά αυτοκίνητα της εταιρείας φάνηκαν να «κερδίζουν» τους καταναλωτές.

«Ειλικρινά, μας εξέπληξε η δημοτικότητα των υβριδικών F-150», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Jim Farley, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών της Ford για το δεύτερο τρίμηνο, συμπληρώνοντας πως  «περισσότερο από το 10% των πελατών F-150 επιλέγουν το υβριδικό μοντέλο». 

Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει καινούρια υβριδικά μοντέλα αυτοκινήτων, χωρίς όμως να παραγκωνίζει την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπου άλλωστε επενδύει όλος ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να αντιστρέψει απώλειες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων και να επιτύχει απόδοση 8% στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, προ τόκων και φόρων, μέχρι το τέλος του 2026, όταν σχεδιάζει να παράγει 2 εκατομμύρια EV ετησίως.

Διαβάστε επίσης:

Το Bloomberg αποκαλύπτει πώς θα είναι το iPhone 15 – Mεγαλύτερη οθόνη, ταχύτητα και… τιτάνιο! 

Coca Cola: Βάζει τέλος στις ανατιμήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Θεόνη: Στρατηγικές επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και κέντρο logistics μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 18:46
Exit mobile version