search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:52
MENU CLOSE

Το Bloomberg αποκαλύπτει πώς θα είναι το iPhone 15 – Mεγαλύτερη οθόνη, ταχύτητα και… τιτάνιο!  

31.07.2023 16:22
iPhone 15

Μικρότερο περίγραμμα οθόνης, καλύτερη κάμερα, χρήση τιτανίου: δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει κάποια από τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς iPhone 15 και της επόμενης γενιάς ρολογιών Apple Watch λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίαση τους. Η νέα σειρά θα σηματοδοτήσει ένα βήμα πιο κοντά προς το iPhone των ονείρων της εταιρείας.

Οι σχεδιαστές της Apple Inc. ονειρευόντουσαν από καιρό ένα iPhone που θα είναι μόνο οθόνη, δηλαδή δεν θα έχει περίγραμμα οθόνης (bezel) και τις εγκοπές για κάμερες ή τους αισθητήρες. Η πρώτη τους προσπάθεια έγινε το 2017 με το iPhone X και φαίνεται πως συνεχίζουν προς αυτή την κατεύθυνση και με τη σειρά iPhone 15.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple σκοπεύει να μικρύνει το περίγραμμα των Pro μοντέλων, φτάνοντάς το στα 1.5 χιλιοστά bezel από 2.2 χιλιοστά που έχουν οι προκάτοχοι του. Αυτό προκύπτει από τη νέα διαδικασία κατασκευής που ονομάζεται low-injection pressure over-molding ή «LIPO» όπως την αποκαλεί η αμερικανική εταιρεία. Μάλιστα, η ίδια διαδικασία θα χρησιμοποιήσει και στα Watch Series 7 και στα νέα iPad.

Πέρα από τις νέες οθόνες, επισημαίνεται πως οι σειρές iPhone 15 θα λάβουν μια σειρά από άλλα νέα χαρακτηριστικά, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αναβάθμιση από τότε που η συσκευή πρόσθεσε τη δυνατότητα 5G πριν από τρία χρόνια.

Πιο αναλυτικά, τα iPhone 15 και 15 Plus θα έχουν σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα, ενώ στο εσωτερικό τους θα τρέχει με το τσιπ A16 από τη σειρά iPhone 14 Pro. Θα ανταλλάξουν επίσης την τρέχουσα υποδοχή Lightning για USB-C, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στους χρήστες.

Επιπλέον, οι ακμές που συνδέονται με τις άκρες του πλαισίου και μπροστινού τμήματος των iPhone 15 θα είναι λιγότερο αιχμηρές, καθώς πλέον θα κατασκευάζονται από τιτάνιο. Αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή, ειδικά με δεδομένο ότι χρήστες έχουν αναφέρει τραυματισμούς στις παλάμες τους, εξαιτίας των ακμών που έχουν τα πλαίσια των προηγούμενων iPhone.

Επισημαίνεται, πως η Apple θα διατηρήσει τα φυσικά κουμπιά ένταση και την τροφοδοσία για μία ακόμα γενιά εξαιτίας πολλών μηχανικών προβλημάτων, αλλά θα μετατρέψει το διακόπτη σίγασης/δαχτυλιδιού σε ένα λεγόμενο κουμπί δράσης,  ακολουθώντας το πρότυπο του Apple Watch, όπου οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν μέσω του λογισμικού iOS 17.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρθηκε και στη νέα σειρά ρολογιών, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει τρία επίπεδα: τα μοντέλα της σειράς 9 41 και 45 χιλιοστών, καθώς και ένα Apple Watch Ultra δεύτερης γενιάς. Μάλιστα, επισημαίνεται πως όλα τα μοντέλα του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχουν αρκετά καλύτερη απόδοσης χάρη στον νέο επεξεργαστή S9. Αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησε το τσιπ S6 το 2020 — με το ρολόι Series 6 — που η σειρά λαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις ταχύτητας. Πριν από την κυκλοφορία του περσινού μοντέλου Ultra, η Apple δοκίμασε μια επιλογή σκούρου τιτανίου. Τελικά ακύρωσε την επιλογή επειδή δεν άρεσε στους σχεδιαστές η εμφάνιση, αλλά θα μπορούσε ακόμα θεωρητικά να γίνει.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Bloomberg, οι αλλαγές αυτές μπορεί να βελτιώνουν τα προϊόντα αλλά δεν θα έρθουν φθηνά. Αντιθέτως, θα συνεπάγονται και με  άνοδο των τιμών χωρίς όμως να γίνεται κάποια πρόβλεψη ενδεικτικών τιμών. 

Διαβάστε επίσης:

Σε σπάνια και πολυτελή ρολόγια ψάχνουν «καταφύγιο» οι επενδυτές: Οι μάρκες με τις καλύτερες «αποδόσεις»

Coca Cola: Βάζει τέλος στις ανατιμήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Θεόνη: Στρατηγικές επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και κέντρο logistics μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:50