search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:46
MENU CLOSE

Coca Cola: Βάζει τέλος στις ανατιμήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

28.07.2023 17:45
COCA2
AP

Τέλος στις ανατιμήσεις των προϊόντων της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για το 2023 βάζει η Coca-Cola μετά την αύξηση των εσόδων της παρά τις μειωμένες πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η πασίγνωστη εταιρεία ανθρακούχων ποτών τα τελευταία δύο χρόνια είχε προχωρήσει σε ανατιμήσεις των προϊόντων της λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια, στις πρώτες και δεύτερες ύλες. Μάλιστα, η τελευταία ανακοίνωση της περί αύξηση των τιμών ήταν τον Φεβρουάριο του 2023, όπου ανήγγειλε ανατιμήσεις ύψους 10-13% ανά κιβώτιο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η πρόσφατη απόφαση της Coca-Cola έρχεται μετά την απόφαση του αντιπάλου της PepsiCo να μην αυξήσει τις τιμές πέρα από τη συνηθισμένη της αύξηση για τα ποτά το τέταρτο τρίμηνο.

Βέβαια, αν και οι δύο εταιρείες ανέφεραν αύξηση των κερδών τους χάρη στις υψηλότερες τιμές, η Coca-Cola εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα, ο όγκος των πωλήσεων της Coca-Cola στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1% το δεύτερο τρίμηνο, όμως τα καθαρά κέρδη της το β’ τριμήνου έφτασαν τα 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφράστηκαν σε 59 σεντς ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι την ίδια εποχή τα κέρδη της ήταν 1,91 δισεκατομμύρια δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή.

Όπως επισημαίνεται πως τα έσοδα της αυξήθηκαν 6% στα 11,97 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα οργανικά έσοδα, εξαιρουμένων των εξαγορών και των εκποιήσεων, ενισχύθηκαν 11% το τρίμηνο, τροφοδοτούμενα από τις υψηλότερες τιμές. Η εταιρεία περιμένει πλέον για το έτος η οργανική ανάπτυξη των εσόδων να είναι μεταξύ 8% και 9% από 7% με 8% προηγουμένως.

Αγγίζει να σημειωθεί ότι το «πάγωμα» των ανατιμήσεων θα ισχύσει μόνο για τις αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ στη Λατινική Αμερική οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Διαβάστε επίσης:

Carrefour Ελλάδας: Στα 7,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2022 – Τα σχέδια ανάπτυξης της Retail & More

Μυτιληναίος: Έρχεται στρατηγική εξαγορά στον κλάδο μεταλλουργίας

Θεόνη: Στρατηγικές επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και κέντρο logistics μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:42