ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:48
MENU CLOSE

Μακρόν: «Όμηρος» κρατείται από τη στρατιωτική χούντα ο Γάλλος πρέσβης στο Νίγηρα

15.09.2023 20:12

Σε καθεστώς «ομηρίας» από τη στρατιωτική χούντα  έχει τεθεί ο Γάλλος πρέσβης στον Νίγηρα και τρέφεται μόνο με «στρατιωτικές μερίδες», όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν .

«Στον Νίγηρα, ενώ σας μιλάω, έχουμε έναν πρεσβευτή και μέλη της διπλωματικής αποστολής που κυριολεκτικά κρατούνται όμηροι στη γαλλική πρεσβεία», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος.

«Εμποδίζουν την παράδοση τροφίμων. Τρώει στρατιωτικές μερίδες», είπε ο Μακρόν, σε ένα υπαινιγμό για τους στρατιωτικούς που ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μπαζούμ.

Ο πρέσβης Σιλβέν Ιτέ «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να βγει έξω, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και δεν του επιτρέπουν την πρόσβαση σε τροφή», τόνισε ο Μακρόν.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο επαναπατρισμό του πρέσβη, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους επανέλαβε: «Θα πράξω ό,τι συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο Μπαζούμ γιατί αυτός είναι η νόμιμη εξουσία και συνομιλώ μαζί του καθημερινά».

Ο Μπαζούμ εξακολουθεί να θεωρείται από τη Γαλλία ο νόμιμος αρχηγός κράτους του Νίγηρα.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση

Στα σκαριά συμφωνία Τουρκίας-Κίνας για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη

NASA: Στο «κυνήγι» των UFO με δορυφόρους, AI, crowdsourcing και διευθυντή… Φοξ Μόλντερ – Τι λέει ο Κριμιζής για την εξωγήινη ζωή

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:47
Exit mobile version