search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:53
MENU CLOSE

Μέση Ανατολή: «Πυρά» κατά Νετανιάχου από τον πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, «η Χαμάς πολεμάει… καλύτερα»

15.05.2024 09:39
Avigdor_Lieberman_new

Έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο στη Γάζα ασκεί στην κυβέρνηση της χώρας πρώην υπουργός Άμυνας, θεωρούμενος από τους «σκληρούς» πολιτικούς του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται το Israel Today, ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ (και πρώην υπουργός Οικονομικών, ως το 2022), Άβιγκντορ Λίμπερμαν, εξέφρασε την άποψη ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας οδηγεί στην ήττα και ότι η κυβέρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν σχεδιάζει τίποτα, τη στιγμή που ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο κ. Λίμπερμαν υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν έχει όραμα και σχέδιο για το πώς να διαχειριστεί τις επιχειρήσεις» και πρόσθεσε πως «ο Νετανιάχου έχασε τη διεθνή υποστήριξη για το Ισραήλ λόγω της σύγχυσης του». Ισχυρίστηκε, δε, πως «ό,τι κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση στοχεύει στην πολιτική επιβίωση και η παραμέληση της έχει προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στην κοινωνία».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «η Χαμάς και ο επικεφαλής του κινήματος στη Γάζα, Γιάχια Σινγουάρ, διαχειρίζονται τον πόλεμο από τις σήραγγες καλύτερα από τον Νετανιάχου». Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι υπεύθυνοι για την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να φύγουν, συμπεριλαμβανομένου του Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού του Επιτελείου.

Ο Λίμπερμαν δήλωσε επίσης πως η χώρα δεν πρέπει να εκθέσει τους στρατιώτες σε κίνδυνο και να εγκατασταθεί ένα σύστημα πυραύλων που μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στο Ιράν μέσα σε 8 λεπτά. Κάλεσε, δε, τα δύο μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, τον Μπένι Γκαντζ και τον Άιζενκοτ, «να εγκαταλείψουν το πολεμικό συμβούλιο γιατί δεν έχουν καμία επιρροή σε αυτό».

Ο Λίμπερμαν είναι επικεφαλής του κόμματος «Yisrael Beiteinu» (Ισραήλ η Πάτρίδα Μας), το οποίο είναι συντηρητικό, εθνικιστικό και κοσμικό και αποτελείται κυρίως από Εβραίους προερχόμενους από την πρώην ΕΣΣΔ. Αν και στηρίζει την κυβέρνηση του Λικούντ και του Νετανιάχου, εντούτοις ασκεί σφοδρή κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Διαβάστε επίσης

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η σκληρή μεταχείριση στον Τζούλιαν Ασάνζ λειτουργεί αποτρεπτικά για νέες αποκαλύψεις

ΗΠΑ: Ατύχημα με το Boeing του Τραμπ – Χτύπησε με το φτερό άλλο αεροπλάνο

Τραγωδία στο Περού: Λεωφορείο έπεσε από γκρεμό στις Άνδεις – Τουλάχιστον 16 νεκροί (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:53