ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:22
MENU CLOSE

Σάκης Αρναούτογλου: Έως και 34 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Θερμό κύμα και μετά… βροχούλες

19.09.2023 15:55

Καλοκαιρινό θα είναι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η θερμοκρασία στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχής αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε: «Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου, η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που – με τα σημερινά στοιχεία – δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Επιστρέφει το φθινόπωρο στα τέλη Σεπτεμβρίου»

Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου θα δείχνουν τα θερμόμετρα σε αρκετές περιοχές της χώρας και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι, με μοναδική παραφωνία κάποιες βροχές προς τα βόρεια και δυτικά το απόγευμα.

Μία νέα διαταραχή, ωστόσο, φαίνεται πως έρχεται από την επόμενη εβδομάδα, με το φθινόπωρο να επιστρέφει τέλη του Σεπτεμβρίου, όπως είπε την Τρίτη (19/09) ο μετεωρολόγος του OPEN. Πάντως, για την Τρίτη (19/09), σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, οι βοριάδες θα εξακολουθούν να φυσούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες. Ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν προς το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου τοπικά. Στην Αθήνα, την Τρίτη (19/09), θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με κάποια πιθανότητα βροχής προς το απόγευμα.

Καλός ο καιρός και την Τετάρτη (20/09) ενώ, την Πέμπτη (21/09), έρχεται μία μικρή αστάθεια με κάποιες μπόρες προς τα βόρεια και δυτικά. Η Παρασκευή (22/09) δεν θα παρουσιάσει κάποια αλλαγή. Το φθινόπωρο, ωστόσο, έρχεται ξανά από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα. Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, φαίνεται πως μία διαταραχή πλησιάζει τη χώρα από την Ευρώπη, που θα δώσει βροχές. Ακόμα, ο μετεωρολόγος του OPEN πρόσθεσε πως καθώς οι θάλασσες είναι ακόμα ζεστές, αν προκύψει μία νέα κακοκαιρία, αυτή θα έχει ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στο προαύλιο της Βουλής – Βουλευτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι

Απεργία 21 Σεπτεμβρίου: Στάση εργασίας στα λεωφορεία – Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο

Δολοφονία στον Πειραιά: Προφυλακιστέος ο 68χρονος – Οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό (video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:17
Exit mobile version