search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:38
MENU CLOSE

Ισραήλ: Κλιμακώνεται η ένταση – Ο στρατός απαντά με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» – Εκατόμβη νεκρών (Videos)

07.10.2023 20:22
ISRAEL

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επίχειρηση «Σιδερένια Ξίφη», κηρύσσοντας κατάσταση συναγερμού πολέμου.

Όπως ανέφεραν, οι IDF θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών.

«Στόχοι μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF.

Προειδοποίησε, επίσης, όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι σκότωσαν εκατοντάδες παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι οι μάχες μεταξύ Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται και ότι αυτή τη στιγμή οι μάχες γίνονται σε 22 τοποθεσίες.

«Δεν υπάρχει κοινότητα στο νότιο Ισραήλ όπου δεν έχουμε δυνάμεις», ανέφερε ο Χαγκάρι.

«Υπάρχουν κοινότητες που έχουν εκδιωχθεί οι τρομοκράτες, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρόσθετες σαρώσεις της περιοχής πριν το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «καταστάσεις ομηρίας» στους οικισμούς Οφακίμ και Μπέρι. «Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις εκεί με ανώτερους διοικητές και διεξάγονται μάχες με πυρά. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε.

Σε όλες τις περιοχές έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού προειδοποίησε ότι κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μάχες. «Ειπώθηκε ότι ο Νίμροντ Αλόνι (ένας ανώτατος στρατηγός) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ειπώθηκε ότι ο Άβι Ροσενφελτ (διοικητής της Μεραρχίας της Γάζας) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια».

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων

Σε εκατόμβη νεκρών εξελίσσεται η σημερινή ημέρα στη Γάζα μετά τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Όσο οι ώρες περνούν, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και στις δύο πλευρές.

Σε τουλάχιστον 250 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χαμάς, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αργά σήμερα το βράδυ έκανε λόγο για πάνω από 200 νεκρούς από επιθέσεις «τρομοκρατών που σφάγιασαν αμάχους»

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 1.452 άνθρωποι στο Ισραήλ νοσηλεύονται, εκτός των οποίων 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα. Την ίδια ώρα 1.700 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις σημερινές επιθέσεις της Χαμάς, όπως μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12, σε νεότερο απολογισμό ενώ το ισραηλινό υπουργείο Υγείας τόνισε ότι πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.

Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Χαμάς, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι του επικεφαλής της Χαμάς, του Γιεχία Αλ Σινουάρ, στο Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Νεκροί μια νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου από επιθέσεις σε νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, μια νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές επιδρομές κατά δύο νοσοκομείων στη Γάζα, όπως ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).

Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν επίσης πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε μια μονάδα οξυγόνου, ανέφεραν οι ΓΧΣ με ανάρτηση στο X.

Επιβεβαιώνονται οι αιχμάλωτοι – «H Χαμάς θα πληρώσει το τίμημα»

Στην επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός.

Ειδικότερα, ο στρατός επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε συγκεκριμένα ότι ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες απήχθησαν κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ενόπλων της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια σήμερα.

«Υπάρχουν στρατιώτες και πολίτες που έχουν απαχθεί (και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας), δεν μπορώ να δώσω στοιχεία για αυτό αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε η Χαμάς και θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αριθμός Ισραηλινών συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι από μαχητές της Χαμάς.

Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν και βίντεο που έδειχναν ισραηλινούς πολίτες να κρατούνται όμηροι.

Το Ισραήλ διακόπτει την ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για τη διακοπή ηλεκτροδότησης από σήμερα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Επίθεση στον Πύργο της Παλαιστίνης

Στο μεταξύ, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν σήμερα τρία κτίρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που είδαν τους τρεις πύργους άνω των δέκα ορόφων να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε δύο πολυώροφα κτίρια με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας την «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ότι προστατεύει τη στρατιωτική της υποδομή «στην καρδιά του πληθυσμού» του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

Πυρ κατά πλοίων της Χαμάς

Ένα σκληρό βίντεο έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, από την στιγμή που ανοίγει πυρ και καταστρέφει δύο βάρκες και δύο πλοία, ως αντίποινα στις πρωινές επιθέσεις της Χαμάς.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα σκάφη που περιπολούσαν στην ακτογραμμή εκτόξευσαν ρουκέτες με απόλυτη ακρίβεια, ανακόπτοντας την επίθεση αρκετών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ανοίγει πυρ κατά πλοίων της Χαμάς (Video)

Χαμάς: «Oι μάχες θα επεκταθούν σε Δυτ. Όχθη και Ιερουσαλήμ – Είμαστε κοντά σε μεγάλη νίκη»

Ισραήλ: Ο στρατός επιβεβαιώνει την πληροφορία για αιχμαλώτους – «H Χαμάς θα πληρώσει το τίμημα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:37