search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:50
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδειξε στον Μπλίνκεν αποτρόπαιες φωτογραφίες με καμένα μωρά

12.10.2023 18:43
blinken-netaniaxou-new

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδειξε πολύ σκληρές εικόνες με καμένα μωρά στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τις οποίες το topontiki.gr δεν θα δημοσιεύσει.

Ο επίσημος λογαριασμός του Ισραηλινού πρωθυπουργου στην πλατφόρμα Χ αναφέρει πως ο Νετανιάχου έδειξε τις φωτογραφίες στον Μπλίνκεν, γράφοντας στην ανάρτηση:

«Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Προειδοποίηση: Αυτές είναι τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς.

Η Χαμάς είναι απάνθρωπη.

Η Χαμάς είναι το ISIS».

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: «Η Χαμάς θυμίζει τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS»

Υπενθυμίζεται ότι με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο Ισραήλ για να εκφράσει τη συμπαράσταση και στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στους Ισραηλινούς.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως η Χαμάς είναι «εχθρός του πολιτισμού» και ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακούμε για τις ιστορίες φρίκης και τις ιστορίες ηρωισμού. Οι ιστορίες φρίκης λένε τα πάντα γι’ αυτούς και οι ιστορίες ηρωισμού λένε τα πάντα για εμάς».

«Μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων» συνέχισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Ο Μπλίνκεν από την πλευρά του, καταδίκασε τη «σκληρότητα και την απανθρωπιά (της Χαμάς) που μας θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS». Ακόμη, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που βρίσκεται και πάλι στο Ισραήλ «σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετική στιγμή για αυτό το έθνος και στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο».

Πρόσθεσε επίσης: «Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος». Ο Μπλίνκεν σημείωσε ότι ο παππούς του διέφυγε από πογκρόμ στη Ρωσία και ο πατριός του επέζησε από τα στρατόπεδα εξόντωσης που λειτούργησε η ναζιστική Γερμανία στην Πολωνία.

Κατά την παρουσία του στο Τελ Αβίβ, ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε ένα κέντρο δωρεών για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς.

«Μας εμπνέει η αλληλεγγύη του ισραηλινού λαού. Η Αμερική θα είναι πάντα στο πλευρό του Ισραήλ» έγραψε σε ανάρτηση στο Χ, δημοσιεύοντας και βίντεο από το κέντρο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Σμήνος κουνουπιών εισέβαλε σε αεροπλάνο – Με 2 ώρες καθυστέρηση η πτήση (Video)

Γάζα – Σκληρές photos: Η φρίκη του πολέμου στα νοσοκομεία -Αιμόφυρτα παιδιά, γονείς σε απόγνωση, γιατροί χωρίς μέσα

Το Ισραήλ «επιδιώκει γενοκτονία» στη Γάζα – Έριξε 6.000 βόμβες, «μπλόκο» σε ρεύμα και νερό – Φόβοι για γενίκευση της σύρραξης μετά τις επιδρομές στη Συρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:49