search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:40
MENU CLOSE

Επιδρομές με νεκρούς σε Ράφα και Λίβανο, μπαράζ ρουκετών στο Ισραήλ – Βουλευτές τρέχουν στα καταφύγια, απειλές Νετανιάχου σε Ιράν-Χεζμπολάχ

16.10.2023 17:36
rouketes livanos – new

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ηχούν ξανά σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ καθώς και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων».

Εκρήξεις ακούστηκαν, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η συνεδρίαση της ολομέλειας της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) που βρισκόταν σε εξέλιξη διεκόπη προσωρινά λόγω των σειρήνων.

Από την πλευρά τους οι The Times of Israel, επισημαίνουν ότι οι ρουκέτες που εκτοξεύονται στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ  είναι μεγάλου βεληνεκούς και σημειώνουν ότι πιθανότατα είναι το μεγαλύτερο μπαράζ ρουκετών από την αρχική επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πύραυλοι εκτοξεύονται κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Κνεσέτ, στέλνοντας νομοθέτες και άλλους συνοδούς σε καταφύγιο βομβών και καθυστερώντας τη συνεδρίαση.

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανέφεραν εξάλλου ότι πραγματοποίησαν δεκάδες πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Οι στόχοι περιελάμβαναν τοπικά αρχηγεία της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης όλμων και έναν αριθμό ισλαμιστών ενόπλων της οργάνωσης σε στρατιωτικό συγκρότημα, σύμφωνα με τις IDF.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έπληξε επίσης το κέντρο διοίκησης του Αλί Καντί, διοικητή των δυνάμεων κομάντο της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα πριν από δύο ημέρες.

Οι IDF έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα πλάνα από τα πλήγματα που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Την ίδια ώρα, οι IDF πλήττουν στόχους στο Λίβανο ως απάντηση σε πυροβολισμούς κατά ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα, μεταδίδει η Haaretz.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο πολυώροφη κατοικία στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε χωρίς προειδοποίηση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, τουλάχιστον 2.808 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 10.859 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Νετανιάχου: Προειδοποιεί Ιράν και Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν

Υπαρξιακή μάχη ενάντια στις δυνάμεις του σκότους είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ κατά των τρομοκρατικών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της χειμερινής συνόδου στο Κνέσετ.

Ο Νετανιάχου παρομοιάζοντας τη Χαμάς με τη ναζιστική Γερμανία, προειδοποίησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν στον πόλεμο λέγοντας μη «μας δοκιμάσουν» στον Βορρά.

«Ακόμη και μετά το πέρας των 75 ετών, ο πόλεμος της ανεξαρτησίας δεν έχει τελειώσει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Θα νικήσουμε, γιατί διακυβεύεται η ύπαρξή μας εδώ», υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας τη σύγκρουση «πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του φωτός και των δυνάμεων του σκότους, μεταξύ της ανθρωπότητας και μιας κτηνωδίας».

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι «στόχος μας είναι η νίκη επί της Χαμάς, η ανατροπή της από την κυριαρχία της».

Διαβάστε επίσης:

Νετανιάχου: Προειδοποιεί Ιράν και Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν – Η Χαμάς είναι σαν τη ναζιστική Γερμανία

Πάνω από 1.000 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια στη Γάζα

«Μπουκάλα» έμεινε ο Ζελένσκι: Του έριξε «άκυρο» το Ισραήλ – «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για επίσκεψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07