search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Αμετανόητη στις τρανσφοβικές απόψεις της – «Ευχαρίστως θα πήγαινα και φυλακή»

20.10.2023 11:45
jk_Rowling

Νέο τρανσφοβικό «χτύπημα» από τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που προκαλεί συχνά αντιδράσεις με τις αναρτησεις της για τα τρανς άτομα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Οκτρωβρίου, η συγγραφέας ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που έγραφε: «Επαναλάβετε μετά από εμάς: Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες», σχολιάζοντας… «Όχι».

Ο μουσικός Scott Spalding της πρότεινε να ψηφίσει το Εργατικό Κόμμα που σκοπεύει να καταστήσει τις επιθέσεις κατά της ταυτότητας φύλου ποινικό αδίκημα που θα τιμωρείται με έως και δύο χρόνια φυλακή.

«Ευχαρίστως θα κάνω δύο χρόνια, αν η εναλλακτική λύση είναι ο εξαναγκασμένος λόγος και η αναγκαστική άρνηση της πραγματικότητας και της σημασίας του φύλου», απάντησε η Ρόουλινγκ που κάλεσε τον ακόλουθο της να πάει την υπόθεση στα δικαστήρια, εκτιμώντας ότι η εμπειρία θα ειναι… διασκεδαστική.

Μακρύ τρανσφοβικό ιστορικό

Η Ρόουλινγκ έχει μακρύ ιστορικό τρανσφοβικών σχολίων, ξεκινώντας από το 2017, όταν έκανε like σε ένα tweet που καταδίκαζε το κίνημα για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Την επόμενη χρονιά, η συγγραφέας προκάλεσε αντιδράσεις για δεύτερη φορά, αφού έκανε like σε ένα άλλο tweet που ισχυριζόταν ότι οι τρανς γυναίκες ήταν απλώς «άντρες με φορέματα».

Στα τέλη του 2019, υπερασπίστηκε μια γυναίκα που απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έγραψε στο Twitter «οι άνδρες δεν μπορούν να μεταμορφωθούν σε γυναίκες».

Έκτοτε έχει κάνει και άλλες τρανσφοβικές αναφορές ανοίγοντας «πόλεμο» με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης:

Τζόρτζια Μελόνι: Χωρίζει μετά από 10 χρόνια

Πολωνία: Παρίστανε την κούκλα βιτρίνας για να μην τον συλλάβουν

Σε δημοπρασία το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο, ένα Macallan του 1926 (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:57