search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:51
MENU CLOSE

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το «χάλι» στο ρέμα της Ραφήνας – Κικίλιας «καρφώνει» Πατούλη κι αυτός Σταϊκούρα

25.10.2023 18:51
kikilias-staikouras-patoulis-NEW

Ο καθαρισμός του ρέματος Ραφήνας δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στον συγκεκριμένο χώρο και «καρφώνει» τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός προς τον δήμαρχο της περιοχής, τον περιφερειάρχη Αττικής αλλά και συναρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να είναι ρέματα και κοίτες παρατημένα. «Αυτό είναι ένα χάλι εδώ πέρα», είπε.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Ρέμα της Ραφήνας, μήκους 15χλμ., που περιέρχεται από τους Δήμου Ραφήνας, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παλλήνης, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο που αφορά τη διευθέτησή του, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό υλοποιείται με ευθύνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχει χαρακτηριστεί ως «έργο εθνικού επιπέδου». Από τη στιγμή που στο ρέμα πλέον έχει εγκατασταθεί ανάδοχος εργολάβος, ο οποίος εκτελεί το έργο, είναι δική του υποχρέωση να το συντηρεί και να το καθαρίζει, διατηρώντας τη καλή υδραυλική του λειτουργία κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών υποστηρίζει η Περιφέρεια.

«Θεωρούμε απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση του κ. Κικίλια για την εικόνα που αντίκρυσε και πιστεύουμε πως μετά τις διευκρινίσεις που δημοσιοποιούμε, θα αναζητήσει ευθύνες, τόσο προς την πλευρά όσων ευθύνονται για τον καθαρισμό του ρέματος, όσο και προς την πλευρά όσων δεν τον ενημέρωσαν ως όφειλαν έγκυρα, για το ποιοι έχουν τις ευθύνες αυτές» τονίζεται στην ίδια ανακοινωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Είναι υπόθεση ουσίας και όχι επικοινωνίας, γιατί αφορά τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Είμαστε πάντοτε στη διάθεση του κ. Υπουργού για να τον ενημερώσουμε άμεσα και υπεύθυνα για τις ενέργειες και τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος για υποκλοπές: «Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»

Πυρετώδεις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζoυν οι ομάδες Αχτσιόγλου και Παππά, αγωνία για τα γκάλοπ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βλέπει εμφύλιο η Κουμουνδούρου, αλλά στελέχη που έχουν δρομολογήσει νέο κόμμα, με νέο καταστατικό και αρχηγό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42