search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:06
MENU CLOSE

5 (χαλαρά) πράγματα για να κάνεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

28.10.2023 07:16
kipos-new

Μπορεί πολύς κόσμος να έφυγε αυτό το Σαββατοκύριακο από την Αθήνα με αφορμή και την 28η Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν όσο έμειναν εδώ να κάνουν μικρές αποδράσεις μέσα στην πόλη.

Εξάλλου η Αθήνα είναι μία πόλη που προσφέρει πολλές επιλογές και σίγουρα το Σαββατοκύριακο είθισται να περνάμε κάποιες ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Ο καιρός είναι σύμμαχος και όσο θυμίζει περισσότερο Άνοιξη παρά Φθινόπωρο, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι επιλογές.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, από περιπάτους στη φύση μέχρι βόλτα στο Σταύρος Νιάρχος και… όχι μόνο!

1. Λίμνη Βουλιαγμένης

Ξεκινάμε με τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Απέχει 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και θεωρείται το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και θεραπεία ευεξίας.

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας σας προσκαλεί να το γνωρίσετε. Τα υφάλμυρα νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές, υπόσχονται μια φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa.

Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες, η καταπράσινη βλάστηση δημιουργούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο.

2. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Επόμενη στάση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρατηρήστε την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος του Renzo Piano Building Workshop, όπου στεγάζεται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική σκηνή. Περιηγηθείτε στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ακολουθήστε μια διαδρομή στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τον μεγάλο ανοιχτό χώρο με τη μεσογειακή ταυτότητα.

3. Βόλτα γύρω από το Καλλιμάρμαρο

Μια βόλτα ή λίγο τρέξιμο γύρω από το Καλλιμάρμαρο θα σας αναζωογονήσει, σε ένα μέρος με υπέροχη θέα. Σε αυτό το στάδιο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, ενώ στην αρχαιότητα τελούνταν εδώ τα Παναθήναια προς τιμήν της θεάς Αθηνάς -εξ ου και το όνομά του: «Παναθηναϊκό Στάδιο».

4. Πεζοπορία στην Πάρνηθα

Το πλουσιότερο πεζοπορικό δίκτυο στην Αττική ανήκει στην Πάρνηθα. Μπορεί οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών να έχουν στερήσει μεγάλα σημεία του βουνού από την ομορφιά τους, ωστόσο οι διαδρομές παραμένουν ζωντανές από τους πεζοπόρους που χρησιμοποιούν τα μονοπάτια συστηματικά. 

5. Βοτανικός Κήπος

Αν αγαπάτε τα δέντρα και τη φύση, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Το μέρος αυτό είναι ένας πραγματικός παράδεισος με εξαιρετικό φυτικό πλούτο, ιδανικός για περπάτημα μέσα στο πράσινο, πικ νικ σε κάποιο ξύλινο ή πέτρινο τραπεζάκι ή και για καφέ στο κυλικείο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αργύρης Κούκας επέστρεψε στην Απανεμιά 

Rammstein: Αναβολή στην κυκλοφορία των εισιτηρίων μέχρι να βρεθεί λύση με το…γήπεδο

John Pasche: Ο άνθρωπος και η ιστορία πίσω από το διάσημο logo των Rolling Stones

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:02