search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:09
MENU CLOSE

Σαρλίζ Θερόν: Το ψυχικό τραύμα από τη νύχτα που η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της

03.11.2023 13:28
theron-new

Τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν πριν χρόνια η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της μοιράστηκε η Σαρλίζ Θερόν.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Town & Country, η ηθοποιός του «Monster» εξομολογήθηκε ότι η τρομερή εκείνη νύχτα τής έχει αφήσει ψυχικό τραύμα, ενώ αποτελεί έναν από τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

«Θα έλεγα το εξής: Είναι ένας απλός συσχετισμός που πρέπει να γίνει. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο από το να έχεις μόνο μια νύχτα τραύματος στη ζωή σου. Με ή χωρίς αυτό, η έμφυλη βία είναι τόσο εμφανής στη Νότια Αφρική και παγκοσμίως. Είναι δύσκολο να μην έχεις επίγνωση αυτών των πραγμάτων μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα» τόνισε.

Όταν η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

Ήταν Ιούνιος του 1991 όταν ο πατέρας της Σαρλίζ Θερόν, Charles, απείλησε μεθυσμένος την τότε 15χρονη και τη μητέρα της. 

«Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατήσει όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο. Η μαμά μου κι εγώ ήμασταν στο υπνοδωμάτιό μου ακουμπισμένοι στην πόρτα, επειδή προσπαθούσε να σπρώξει την πόρτα. Έτσι και οι δύο μας ακουμπούσαμε στην πόρτα από μέσα για να μην μπορέσει να περάσει. Έκανε ένα βήμα πίσω και απλά πυροβόλησε μέσα από την πόρτα τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε ποτέ, το οποίο είναι απλά ένα θαύμα», είχε δηλώσει η πρωταγωνίστρια του «Mad Max: Fury Road» στο NPR τον Δεκέμβριο του 2019. 

Προκειμένου η μητέρα της να σώσει τον εαυτό της και την κόρη της, πυροβόλησε τον σύζυγό της, σκοτώνοντάς τον. Μάλιστα, δεν κατηγορήθηκε ποτέ, καθώς αποδείχτηκε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

«Ο πατέρας μου ήταν πολύ άρρωστος άνθρωπος και ήταν αλκοολικός. Τον ήξερα μόνο με έναν τρόπο, και αυτός ήταν ως αλκοολικό. Ήταν μια αρκετά απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας ήταν εγκλωβισμένη σε αυτή» δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Στο πλαίσιο του ιδρύματός της, Charlize Theron Africa Outreach Project, η ηθοποιός συνδιοργάνωσε την πρωτοβουλία #TogetherForHer για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας που προκαλεί πανδημία παγκοσμίως και στη Νότια Αφρική.

Η αγάπη της Θερόν για τη Νότια Αφρική και η φιλανθρωπική της δράση

Η Σαρλίζ Θερόν θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς και παραγωγούς του Χόλιγουντ. Παρά το γεγονός ότι ζει μακριά από τη χώρα της για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η καρδιά της παραμένει συνδεδεμένη με την πατρίδα της.

Ωστόσο, η εμπειρία της στη Νότια Αφρική κατά τη δεκαετία του 1980 ήταν τραυματική λόγω της εμφάνισης του AIDS, που ακόμα πλήττει τη χώρα. Τότε, περίπου στα 10 της χρόνια, είδε -όπως είπε- τους ανθρώπους γύρω της να πεθαίνουν και να φοβούνται. Αν και τώρα γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τον ιό HIV και την ασθένεια AIDS, τότε λίγοι γνώριζαν αυτήν την πληροφορία. Η συγκεκριμένη εμπειρία, τονίζει, της αφήσε μια εντύπωση από νεαρή ηλικία που ήταν δύσκολο να ξεπεράσει.

Το 2007, η Σαρλίζ Θερόν ίδρυσε το «Charlize Theron Africa Outreach Project», αντιμετωπίζοντας με τους συνεργάτες της τα ποικίλα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα της.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, υπάρχουν 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα που ζουν με τον ιό HIV, ενώ η βία παραμένει ανεξέλεγκτη. Κάθε μέρα, αναφέρονται περισσότερες από 100 περιπτώσεις βιασμού, αλλά μόνο ένα στα εννέα θύματα το καταγγέλλει, και μόνο το 2% των κατηγορούμενων καταδικάζεται.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα, η γυναικοκτονία αυξήθηκε σημαντικά, καθώς οι άνθρωποι έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι με τους θύτες τους, ένα ζήτημα για το οποίο η σταρ ανέφερε την ανάγκη για συζήτηση ακι περαιτέρω διερεύνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Η ερώτηση που την εκνεύρισε μπροστά στις κάμερες (Video)

Ράσελ Μπραντ: Διάλεγε γυναίκες από το κοινό και η ομάδα του «κανόνιζε» να τις συναντάει

Ελεωνόρα Μελέτη: «Έκλαψα πολύ ακούγοντας την Κατερίνα Γκαγκάκη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:08