search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Χάρης Δούκας: Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τους υπουργούς του και προσπαθεί να «χτίσει γέφυρα» με τον νέο δήμαρχο

08.11.2023 13:26
doukas_mitsotakis_0811_1920-1080_new

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσκάλεσε τον Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και νέου δημάρχου της Αθήνας. Μία αντιπαράθεση, που οξύνεται διαρκώς, καθώς προκύπτουν νέα πεδία διαφωνιών για κρίσιμα θέματα που αφορούν στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Η πρώτη πράξη αυτής της κόντρας εκδηλώθηκε γύρω από τα σχέδια για τη χρήση της Βασιλίσσης Όλγας, η δεύτερη αφορά στα Εξάρχεια και την κοπή των δένδρων για τα έργα του μετρό και… αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της και σε άλλα μέτωπα. Άλλωστε, η πρόσκληση του πρωθυπουργού στον κ. Δούκα φανερώνει μία ανησυχία.

Ανησυχία που μάλλον ήταν απροσδόκητη για την Πειραιώς, που βρήκε αντιπολίτευση από εκεί που δεν το περίμενε.

Την ώρα που η κυβέρνηση έβλεπε τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και… έτριβε τα χέρια της, πιστεύοντας πως θα… παίζει μπάλα μόνη της, εμφανίστηκε ένας άλλος αντιπολιτευτικός πόλος, που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να… «αδειάσει» τους υπουργούς του, που κοντράρονται μετωπικά με τον κ. Δούκα, ακολουθώντας μία ήπια στρατηγική με στόχο να περιορίσει τις διαστάσεις που παίρνει η σύγκρουση του δημάρχου με κυβερνητικά στελέχη.

Να σημειωθεί πως ο Χάρης Δούκας ήδη έχει συγκρουστεί με στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Λίνα Μενδώνη, ο Κώστας Μπακογιάννης, γεγονός που δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει… εκπτώσεις στις θέσεις και πολιτικές του.

Έτσι, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κινηθεί θεσμικά, συναντώντας τον πρόσφατα εκλεγμένο δήμαρχο της Αθήνας και θα επιδιώξει να… λειάνει τις γωνίες με τον Χάρη Δούκα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως στο άμεσο μέλλον αναμένεται να ανοίξουν νέα μέτωπα αντιπαράθεσης, όπως το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό, αλλά και το θέμα της ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον Τσακαλώτο η σειρά του Σταθάκη: Αποχωρεί και δηλώνει ότι «η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη, Παππά, Πολάκη»

Σάλος στο διαδίκτυο για τη «σκουρόχρωμη Ευρώπη» της Άννας Διαμαντοπούλου – Τι καταλογίζουν στην πρώην Επίτροπο

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει «έξυπνο» όλο το δημόσιο: Πώς το gov.gr θα “τρέχει” με ειδικό πρόγραμμα ΑΙ από τη Google

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:35