search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:42
MENU CLOSE

Τέμπη: Κυβερνητική κάλυψη σε Γεωργιάδη με… αστερίσκους και «ναι» της ΝΔ στην εξεταστική που πρότεινε το ΚΚΕ

09.11.2023 13:51
TEMPI_SIMEIO

Την κάλυψη της κυβέρνησης έδωσε στον υπουργό Εργασίας για τις δηλώσεις του σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και έβαλε έναν… αστερίσκο, υπενθυμίζοντας την παραίνεση του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι πρέπει «να βουτάν τη γλώσσα στο μυαλό», πριν προχωρήσουν σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι προφανώς την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, την απασχολεί η τραγωδία, παραπέμποντας, μάλιστα, στη δικαστική της διερεύνηση – αν και περιορίστηκε να σημειώσει ότι η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, όταν του επισημάνθηκε ότι κοντεύει να παρέλθει ακόμα και το χρονικό όριο της προφυλάκισης για κάποιους που κατηγορούνται – και επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανέλαβε και μερίδιο της διαχρονικής ευθύνης και προχώρησε άμεσα σε πρωτοβουλίες για την περάτωση των έργων.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, αφού επανέλαβε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ανεξάρτητο της Δικαιοσύνης», αλλά και την παραίνεση του πρωθυπουργού προς τα στελέχη να προσέχουν τις διατυπώσεις τους γιατί υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας των δηλώσεών τους, σημείωσε ότι ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του, «η οποία παρερμηνεύθηκε και έδωσε και σχετική απάντηση, στην οποία σας παραπέμπω».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου του. Υπήρξε σίγουρα και μια απόδοση του λόγου του διαφορετική. Το ξεκαθάρισε αυτό, ξεκαθάρισε, όπως άπαντες πιστεύουμε, ότι προφανώς μας απασχολεί αυτή η τραγωδία, έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις, και νομίζω ότι έχει σημασία να προχωρήσει η συζήτηση, όπως και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να δοθούν οι απαντήσεις για τις διαχρονικές ευθύνες», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν έχει κανένα νόημα να συνδέουμε τις εκλογές με ένα τραγικό δυστύχημα. Στις εκλογές οι πολίτες κρίνουν εναλλακτικές επιλογές. Προφανώς οι εκλογές δεν σβήνουν τα προβλήματα της χώρας και ο πρωθυπουργός το έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή».

Κατά τα λοιπά, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκαλεί το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, ο Π. Μαρινάκης ουσιαστικά επανέλαβε ότι «το νομοσχέδιο θα μπει σε δημόσια διαβούλευση. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, η κυβέρνηση πιστεύει πολύ στο νομοσχέδιο αυτό, συνολικά στη φιλοσοφία του. Συζητείται περισσότερο το σκέλος που αφορά στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά αυτό είναι μόνο μία από τις δέκα παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε. Όμως, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς να παρεκκλίνουμε από την κεντρική φιλοσοφία, προφανώς είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις των φορέων και των κομμάτων».

Τέλος, για το θέμα της ακρίβειας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο πολυεθνικές επιχειρήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , αφού εξήγησε το σκεπτικό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, αναφερόμενος στο μέτρο για μείωση κατά 5% της τιμής συγκεκριμένων προϊόντων για ένα εξάμηνο σημείωσε ότι «έχει άλλες κυρώσεις, εφόσον δεν εφαρμόζεται σωστά. Αν εκεί υπάρχει παράβαση – παραπλάνηση του κοινού – εκεί υπάρχουν άλλα πρόστιμα», παραπέμποντας και στους ελέγχους της ΔΗΜΕΑ για το όλο θέμα της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική

Μητσοτάκης προς Παλαιστίνιο πρωθυπουργό: Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο προαναγγελίας της διάσπασης με 1.300 υπογραφές από την Ομπρέλα – «Αδύνατη η αρμονική συνύπαρξη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:38