search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσαν τα λόγια μου»

09.11.2023 10:38
adonis-georgiadis-new (2)

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ισχυριζόμενος ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια», είπε αρχικά στον StatusFm την Πέμπτη ο κ. Γεωργιάδης.

Για τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως η κ. Δώρα Αυγέρη ή τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα».

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρεται. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελλατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο» ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πάνω σε μια τέτοια τραγωδία να συζητάμε τώρα στα σοβαρά και να τσακωθούμε στη Βουλή για το εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, αυτό είναι το ζητούμενο γι΄ αυτούς που ενδιαφέρονται πράγματι και να μη ξανά γίνει στην Ελλάδα ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα; Αυτό είναι το ζητούμενο;».

«Εγώ ξέρω πολύ καλά τι είπα. Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αν θεωρούσαν ότι είπα αυτό που μεταφέρεται δεν θα με σταματούσαν; Δεν θα μου έλεγαν τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ετέθη ερώτημα ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλο γιατί ήταν προφανές τι είπα. Στην αποκοπή της κουβέντας μπορεί να πει κανείς ό,τι θέλει. Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, όλοι ενδιαφερόμαστε για το δυστύχημα και για να μην ξανά γίνει ποτέ. Όσον αφορά τις ποινικές τυχόν ευθύνες τις διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη και θα αποφανθεί. Όσον αφορά μια πολιτική σύγκρουση απλώς και μόνο για να αποκομίσει κάποιος πολιτικά οφέλη, όχι αυτό θεωρώ δεν αφορά» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Αναγνωστοπούλου για Πολάκη: Για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό,τι καλύτερο σε στιγμές κρίσης

Ώρα μηδέν για τους Σπαρτιάτες: Η Ολομέλεια της βουλής αίρει σήμερα την ασυλία τους – Τι θα υποστηρίξουν για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη

Εν μέσω αβεβαιότητας και κινδύνων: Το ρευστό διεθνές περιβάλλον «πιέζει» τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:18