search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Ώρα μηδέν για τους Σπαρτιάτες: Η Ολομέλεια της βουλής αίρει σήμερα την ασυλία τους – Τι θα υποστηρίξουν για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη

09.11.2023 06:10
vouli spartiates 33- new

Το δρόμο για το γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ανοίγει στους «10+1» Σπαρτιάτες η Ολομέλεια της Βουλής. 

Η άρση της ασυλίας των έντεκα βουλευτών που φέρεται να καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη, προσφέροντας τους Σπαρτιάτες ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ αποτελεί το επόμενο βήμα μιας ποινικής διαδικασίας που ενδέχεται να έχει συνέχεια. Στην περίπτωση που η Γεωργία Αδειλίνη τους απαγγείλει κατηγορίες η Βουλή θα κληθεί εκ νέου να συζητήσει και να αποφασίσει την άρση της ασυλίας τους. 

Με την κυβέρνηση να έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εάν υπάρξουν διώξεις, θα τρέχει παράλληλα και η εξέταση των ενστάσεων στο Εκλογοδικείο που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των εδρών, με άγνωστο μέχρι στιγμής πώς θα διατεθούν. 

Το κλίμα εντός του κόμματος, παρά το γεγονός ότι στη δημόσια σφαίρα έχουν πέσει οι τόνοι, παραμένει τεταμένο. Η στροφή 180 μοιρών του Βασίλη Στίγκα μετά τις καταγγελίες ότι εξύφαιναν σχέδιο ανατροπής του, δεν καταλάγιασε τις εσωτερικές έριδες, κάτι που αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας την περασμένη εβδομάδα. 

Στις ίδιες, τρεις, γραμμές θα πατήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες και στη συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα αποφασίσει την άρση της ασυλίας τους. 

Θα επιμείνουν στα περί πολιτικής δίωξης ο Ιωάννης Δημητροκάλλης και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς, όπως λένε, ήταν «φανερή» η στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη. Άλλοι, όπως ο Γιώργος Ασπιώτης και ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης θα επιχειρήσουν να βγάλουν την ουρά τους απέξω, επικαλούμενοι την κατάθεση του Βασίλη Στίγκα ότι «δεν έχουν σχέση με όλο αυτό», ενώ οι Χάρης Κατσιβαρδάς, Πέτρος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζερβέας, Γιώργος Μανούσος, Αθανάσιος Χαλκιάς  και Ιωάννης Κόντης θα δηλώσουν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί εξαπάτησης των εκλογέων. 

Μετά την αναμενόμενη άρση της ασυλίας τους, οι έντεκα βουλευτές τις επόμενες ημέρες θα λάβουν επίσημη κλήση από την κ. Αδειλίνη να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν προθεσμία να ενημερωθούν για τη δικογραφία, αλλά και να καταθέσουν με υπόμνημα.

Διαβάστε επίσης:

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί για Ακρίτα, Κασιμάτη, Αποστολάκη για τις αυτοδιοικητικές

Δώρα Αυγέρη κατά Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για τα Τέμπη: Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Να μην επηρεάσει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47