search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:47
MENU CLOSE

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Να μην επηρεάσει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

08.11.2023 20:29
alexandra papadopoulou

Τη θέση ότι είναι προς το συμφέρον Ελλάδας και Τουρκίας η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών, εξέφρασε στη Βουλή η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

«Μέσα σε αυτό το ρευστό διεθνές περιβάλλον κανείς δεν θα ήθελε περισσότερη ρευστότητα, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να παραμείνουν ήρεμα τα ελληνοτουρκικά νερά», είπε η υφυπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα  αποτελέσματα της Έκτακτης Συνόδου στη Γρανάδας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κ. Παπαδοπούλου η οποία κλήθηκε να πάρει θέση για όσα τραγικά συμβαίνουν στη Γάζα υποστήριξε ότι «δεν θα σταματήσουμε να βοηθάμε τον παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμα του να ζήσει στον τόπο του με αξιοπρέπεια», ενώ σημείωσε πως «κανένα κράτος δεν υποστηρίζει μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών». 

Την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί δίαυλοι ανθρωπιστικής βοήθειας, «για να διασφαλισθεί η διαρκής, ουσιώδης και ανεμπόδιστη ροή της βοήθειας», επεσήμανε ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν γίνεται ανεκτή η επιστροφή στο προ της 7ης Οκτωβρίου καθεστώς. «Είναι απολύτως αναγκαίο να προωθηθεί η μόνη βιώσιμη λύση των δύο κρατών στην περιοχή, όπως έχει αξιώσει ο ΟΗΕ πολλά χρόνια τώρα με ψηφίσματά του», είπε.

Εφ΄όλης της ύλης ήταν τα ερωτήματα που δέχθηκε η κ. Παπαδοπούλου, αποφεύγοντας να απαντήσει για τη βραχονησίδα Ζουράφα μετά την επίσημη αναγγελία της Τουρκίας ότι βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, αλλά και στο θέμα κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που έθιξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γεγονός της καθυστέρησης της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία αποδυναμώνει αντί να ενισχύει τη θέση της Ελλάδας για πλήρη και πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης στη διάσκεψη του Μακρόν για τη Γάζα

Χάρης Δούκας: Συναντήσεις με Κικίλια και Πατούλη

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:46