search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Τι υποστήριξαν στην επιτροπή άρσης ασυλιών – Ελέγχονται για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος»

07.11.2023 17:18
spartiates vouli 666- new

Με τρεις γραμμές και με τον Χαράλαμπο Γιώτη, άνθρωπο, όπως λέγεται, των ειδικών αποστολών του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, να στοχοποιεί συγκεκριμένους βουλευτές του κόμματος Στίγκα, προσέρχονται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, οι «10+1» Σπαρτιάτες για την άρση της ασυλίας τους. 

Στην επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα έγινε το πρώτο βήμα για την αφαίρεση της κοινοβουλευτικής ασπίδας προστασίας από τους «11» βουλευτές για να καταθέσουν ως ύποπτοι στη Δικαιοσύνη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος. 

Κατά μόνας προσήλθαν οι απολογούμενοι στη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας που διήρκησε λίγο παραπάνω από μια ώρα και κανείς από τους εγκαλούμενους δεν ήταν παρών στην «απολογία» των υπολοίπων βουλευτών.  

Ο Γιώργος Ασπιώτης και ο πρώην bodybuilder Μιχάλης Γαυγιωτάκης δήλωσαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «topontiki.gr» άγνοια για όσα τους καταλογίζουν, επικαλούμενοι μάλιστα, και σημεία της κατάθεσης του Βασίλη Στίγκα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου τους βγάζει εκτός κάδρου, ενώ οι Ιωάννης Δημητροκάλλης και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος μίλησαν για πολιτική δίωξη. Ο Χάρης Κατσιβαρδάς και οι υπόλοιποι βουλευτές, Πέτρος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Κόντης, Γιώργος Μανούσος και Αθανάσιος Χαλκιάς δήλωσαν στη διάθεση της Δικαιοσύνης. 

«Ως Ασπιώτης Γιώργος δεν επιθυμώ (σ.σ. την άρση της ασυλίας), γιατί ούτε τα παιδιά μου θέλω να με δουν να διασύρομαι για αυτόν τον λόγο. Δεν επιθυμώ, όχι», φέρεται να κλάφτηκε ενώπιον της επιτροπής, ενώ αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή και ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως «δεν έχω καμία συμμετοχή στα προλεγόμενα. Άλλωστε, κι ο κύριος Πρόεδρος στην αναφορά του το είπε. Αν κρίνετε εσείς ότι εγώ πρέπει να «λογοδοτήσω», είτε άρση ασυλίας μου, είτε οτιδήποτε, είμαι στη διάθεσή σας». 

«… Ο πρόεδρος, ο εκ Βελόπουλου Γαυγιωτακης, ο Κόντης και τ’ αλλά παιδιά σε πλήρη παροξισμο ;;; Έπαθαν αμνησία ;;; Καβάλησαν το μπαμπού ;;; ή ότι φάμε, ότι πιούμε, και ότι προλάβει να αρπάξει ο κ…λος μας ;;;», τουίταρε αυτές τις ημέρες (6/11/23) ο Χαράλαμπος Γιώτης. 

Οι λεγόμενοι πάντως, και σκληροπυρηνικοί Ιωάννης Δημητροκάλλης και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος που απέρριψε το προσκλητήριο Στίγκα για επιστροφή στο κόμμα μετά τη διαγραφή του, έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη. 

Ο Ιωάννης Δημητροκάλλης δε, φέρεται εμμέσως πλην σαφώς να ομολόγησε τη σχέση του με τον Ηλία Κασιδιάρη και ότι μετά την απαγόρευση καθόδου των «Ελλήνων» έμεινε χωρίς πολιτική στέγη. «Καλούμαι εγώ να δώσω εξηγήσεις για την πολιτική επιλογή που έκανα, όταν αποκλείστηκε το Εθνικό Κόμμα «Έλληνες», να κατέβω με άλλον πολιτικό φορέα και σχηματισμό…». Απέρριψε τα περί εξαπάτησης των εκλογέων «εξαπάτηση των εκλογέων δεν έγινε βέβαια», φέρεται να είπε, υποστηρίζοντας πως εξαπάτηση συνιστούσε η συνεργασία του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς «ο κ. Καμμένος, που τον ψήφισε μια μερίδα του λαού που ήταν στον εθνικιστικό χώρο και έκανε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για τις καταγγελίες Στίγκα περί «Greek Mafia» και Δον Κορλεόνε που τους φέρνει ενώπιον της Δικαιοσύνης, φέρεται να τις απέδωσε στα δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης. «Εγώ θεωρώ ότι, ο κ. Στίγκας, πιέστηκε από εξωγενείς παράγοντες, όπως λέει και μέσα στη δικογραφία, από διάφορα δημοσιεύματα. Γιατί καλώς ή κακώς, όπως ξέρουμε, οι 250.000 που ψήφισαν, το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη και με τη στήριξη του έφτασε εκεί που έφτασε». Διέψευσε ότι πήγαν να πάρουν την προεδρία του Βασίλη Στίγκα και ότι αυτό που επεδίωκαν ήταν ένα συνέδριο για να στελεχωθεί το κόμμα.

«Η δίωξη και η έρευνα που γίνεται, καταρχάς, έχει πολιτικό πρόσημο, είναι πολιτική η δίωξη. Έχει να κάνει με την απόφασή μου να κατέβω με το κόμμα των Σπαρτιατών. Εξαπάτηση του σώματος του εκλογικού, δεν θεωρώ ότι έχει γίνει επουδενί», φέρεται να είπε ο Κωνσταντίνος Φλώρος και στράφηκε κατά του Βασίλη Στίγκα για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης, περιγράφοντας επί της ουσίας ένα κόμμα-άδειο κέλυφος. «Ο οικονομικός διαχειριστής, ούτως ή άλλως, αυτών των χρημάτων είναι ο κ. Στίγκας. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση», είπε σύμφωνα με πληροφορίες. 

Τη θέση ότι δεν διαθέτει αρχηγικές τάσεις, διατύπωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος είναι ένας εκ των δικηγόρων του Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι οι κατηγορίες ότι είναι πλήρως χειραγωγούμενος από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού καταρρίπτονται από την κοινοβουλευτική του δράση. «Αν είχα αρχηγικές τάσεις ή αν ασκούσα επιρροή θα αξιοποιούμην ως γενικός γραμματέας ή διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας ή θα ήμουν σε επιτροπές κρίσιμες και μείζονος σπουδαιότητας…», φέρεται να είπε ενώπιον των μελών της επιτροπής Δεοντολογίας για να προσθέσει ότι «δεν καταλείπεται καμία ένδειξη ενοχής διάπραξης του αδικήματος αυτού τόσο νομικά όσο και με βάση τα πραγματικά περιστατικά». 

Από την πλευρά του ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη Ιωάννης Κόντης, υποστήριξε ότι δεν εξαπάτησε κανέναν. «… Μέχρι και αριστεροί ψηφοφόροι -μου έχουν στείλει και μπορώ να τα καταθέσω- με ψήφισαν», φέρεται να είπε για να καταλήξει πως «όλο το θέμα ανάγεται στην πολιτική προσωπικά δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Στίγκας σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε ανερυθρίαστα πως δεν υπήρξε ποτέ μέλος των «Ελλήνων» τη στιγμή που είχε ανακοινώσει στο Facebook την υποψηφιότητά του στο Νότιο Τομέα Αθηνών. 

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα για τον Σημίτη: Οι δηλώσεις Κασσελάκη, το σχόλιο Μαρινάκη, η απάντηση Αυγέρη και η σφοδρή επίθεση Πολάκη

ΠΑΣΟΚ: Το Δημόσιο χάνει από την πώληση μετοχών στην Aegean

Αντιδράσεις για την προσαγωγή του 22χρονου που ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09