search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:43
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Ομόφωνη εισήγηση για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών από την Επιτροπή Δεοντολογίας 

02.11.2023 10:21
vouli spartiates 33- new

Το πράσινο φως για την άρση της ασυλίας των δέκα βουλευτών των Σπαρτιατών και του ανεξάρτητου Κωνσταντίνου Φλώρου άναψε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στη συζήτηση στην οποία ήταν παρόντες και οι έντεκα βουλευτές όλα τα κόμματα είπαν «ναι» στο εισαγγελικό αίτημα χορήγησης άδειας προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι στη Δικαιοσύνη για εξαπάτηση εκλογέων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες επτά βουλευτές ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους, τρεις κάλεσαν τους βουλευτές να πράξουν κατά συνείδηση κι ένας βουλευτής αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. 

Στη συνεδρίαση, όπως και σε δηλώσεις που έγιναν στις τηλεοπτικές κάμερες, υποστήριξαν ότι δεν καθοδηγούνται από τον πρωτόδικα καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, ένας εξ αυτών θέλησε να δικαιολογήσει τη δήλωση στήριξης του, επικαλούμενος αντίστοιχη δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη στον Χάρη Δούκα μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Έγινε το πρώτο βήμα για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η Βουλή έκανε το καθήκον», ανέφερε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δουδωνής. 

Από την πλευρά των Σπαρτιατών, ο Χάρης Κατσιβαρδάς εκτίμησε ότι η πραγματικότητα θα ανατρέψει τις ενδείξεις για το αδίκημα. 

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο, ώστε να διατυπωθεί η άποψη των βουλευτών, να λάμψει η αλήθεια και να φωτιστεί κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χάρης Κατσιβαρδάς, υποστηρίζοντας ότι το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί. 

«Δεν θεωρώ ότι έχει κάνει αυτό το πλημμέλημα», είπε ο Ιωάννης Κόντης που αρνήθηκε ότι καθοδηγείται από τον Ηλία Κασιδιάρη. «Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την κατηγορία. Φυσικά και δεν καθοδηγούμαι από κανέναν», είπε και πρόσθεσε ότι δεν ήταν στο κόμμα «Έλληνες».

Την τελική απόφαση θα τη λάβει την ερχόμενη εβδομάδα η Ολομέλεια της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες για «Greek Mafia» και Δον Κορλεόνε από το βήμα της Βουλής Βασίλη Στίγκα. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του «έδωσε» τους βουλευτές του, λέγοντας ότι καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη. Φέρεται μάλιστα, να ανέφερε πως είχαν δικό τους ταμείο, ενώ  είχε αναφερθεί και στις επισκέψεις κάποιων εξ αυτών στις φυλακές Δομοκού. 

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης. Όταν το κόμμα βραχυκυκλώνει την ελευθερία της αλλαγής

«Βόμβα» για τις υποκλοπές: Από τηλέφωνο πολιτικού παγιδεύτηκαν τα κινητά που παρακολουθούσαν

ΤΕΕ: Χαμόγελα και πηγαδάκια στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια – Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης παρόντες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39