search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:57
MENU CLOSE

Στα χαρακώματα οι «Σπαρτιάτες»: «11» εναντίον… Στίγκα – Πυρά εκατέρωθεν για «Greek Mafia», ο Κασιδιάρης και τα… λεφτά

31.08.2023 17:21
stigkas-12-new

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ των βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» και της ηγεσίας του κόμματος. Εκβιασμούς και μεθοδεύσεις παρασκηνίου από βουλευτές του -και κυρίως από τους τρεις που διέγραψε- κατήγγειλε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, με στόχο, όπως είπε, την πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του. Επίθεση στον Βασίλη Στίγκα, που τους κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, «φωτογραφίζοντας», επί της ουσίας, τον Ηλία Κασιδιάρη, εξαπέλυσαν έντεκα βουλευτές του κόμματος, με κοινή γραπτή δήλωσή τους.

Ο εμφύλιος στους Σπαρτιάτες μαίνεται, με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, να διαγράφει τρεις βουλευτές (Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη), με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Οι βουλευτές του μορφώματος ζητούσαν να διεξαχθεί άμεσα ανοιχτό συνέδριο, προφανώς για να αλλάξει και ο επικεφαλής του μορφώματος. «Το συνέδριο ήταν εκ του πονηρού. Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Οι 11 χαρακτηρίζουν τον Στίγκα “πιόνι της κυβέρνησης” με “μαφιόζικες τακτικές”. Βαριές κατηγορίες από το βήμα της Βουλής κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσίαζαν από τα έδρανα, δίνοντας νέα διάσταση στο «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και των τεκτονικών αλλαγών που φαίνεται να έπονται.

Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση

Νωρίτερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Βασίλης Στίγκας είπε χαρακτηριστικά ότι “έγινε αφόρητη η κατάσταση. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Δεν έλεγα ψέματα, όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυράνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγούμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν. Εκ του πονηρού το αίτημα για συνέδριο, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Με τον Κασιδιάρη δεν έχω σχέση. Συνειδητή η ανακοίνωση της Κυριακής. Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς”.

Για το αν έχει τους βουλευτές για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, απάντησε: “Και ναι και όχι. Υπάρχουν βουλευτές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι προβληματισμένοι, είναι “ναι μεν, αλλά”. Ορισμένοι σκέφτονται κάποια πράγματα» είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας και προανήγγειλε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου όπου θα δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πυρά 11 βουλευτών κατά Στίγκα

Την ίδια στιγμή, οι 11 βουλευτές του κόμματος εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

Αναλυτικά αναφέρουν:

Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.
Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.
Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;
Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.
Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ”.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των υπογράφοντων βρίσκονται και οι τρεις βουλευτές που διεγράφησαν νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Βασίλη Στίγκα. Πρόκειται για τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Γιάννη Κόντη.

Οι διαγραφές

«Δεν νοείται σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Εμείς οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Στίγκας στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών κάλεσε των επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας, κατά των βουλευτών του κόμματος του -οι οποίοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωθεσμικά κέντρα.

«Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης

Βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας. Εμφανίσθηκε «παραπονούμενος», ενώ επέρριψε ευθύνες σε ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες και τη Greekmafia χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάπου τον Ηλία Κασιδιάρη.

“Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», υποστήριξε ο κ.Στίγκας, ενώ σημείωσε: «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Σημείο αιχμής της εσωκομματικής ρήξης των Σπαρτιατών, το συνέδριο του κόμματος, με τις πληροφορίες να θέλουν την πλευρά Κασιδιάρη να πιέζει προκειμένου να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας είτε μέσω συνεδρίου, είτε με το να μην επαρκούν οι υπάρχοντες βουλευτές για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πλευρά Κασιδιάρη φέρεται να κινείται εντατικά προκειμένου να «απαλλαγεί» από το «πρόβλημα Στίγκα» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φθάνουν στα γραφεία του κόμματος των Σπαρτιατών εκατοντάδες αιτήσεις για εγγραφή μελών.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Λύση για ταυτότητες: Όχι στην υποχρεωτική προσθήκη του τσιπ – Ναι στην προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος

Αιχμή Ηλιόπουλου για Κασσελάκη: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στη Βουλή (video)

Αντίδραση ΥΠΕΞ για Ερντογάν: «Εχθροπαθείς δηλώσεις, δεν συμβάλλουν στο κλίμα διαλόγου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:56