search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:08
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Διέγραψε τρεις βουλευτές ο Στίγκας – Η πλευρά Κασιδιάρη και οι πιέσεις για νέο αρχηγό

31.08.2023 14:05
stigas-edrana

Με διαγραφές απάντησε ο Βασίλης Στίγκας στο ότι έμεινε να κάθεται ολομόναχος στα έδρανα των Σπαρτιατών, στη Βουλή, δίνοντας νέα διάσταση στο «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και των τεκτονικών αλλαγών που φαίνεται να έπονται.

Διαγραφέντες είναι οι Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Ιωάννης Δημητροκάλλης και Ιωάννης Κόντης.

Όπως αναφέρει ο κ. Στίγκας «δεν νοείται σε μια Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτωβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. «Εμείς οι Σπαρτιάτες αναγνωρίζουμε τον Θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες».

Ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Βασίλης Στίγκας νωρίτερα, εμφανίσθηκε «παραπονούμενος», ενώ επέρριψε ευθύνες σε ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες και τη Greekmafia χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάπου τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Θα είδατε τις πρωτοφανείς εικόνες, να υπάρχει στην αίθουσα αρχηγός χωρίς βουλευτές. Έχω μπει ήδη στο ρεκόρ Γκίνες. Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά. Greek Mafia και Δον κορλεόνε. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και από κανένα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Σημείο αιχμής της εσωκομματικής ρήξης των Σπαρτιατών, το συνέδριο του κόμματος, με τις πληροφορίες να θέλουν την πλευρά Κασιδιάρη να πιέζει προκειμένου να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας είτε μέσω συνεδρίου, είτε με το να μην επαρκούν οι υπάρχοντες βουλευτές για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πλευρά Κασιδιάρη φέρεται να κινείται εντατικά προκειμένου να «απαλλαγεί» από το «πρόβλημα Στίγκα» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φθάνουν στα γραφεία του κόμματος των Σπαρτιατών εκατοντάδες αιτήσεις για εγγραφή μελών.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι και ότι σύμφωνα με το newsit, ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, δήλωσε πως ήταν επιλογή τους να τον αφήσουν μόνο του στα έδρανα τον Βασίλη Στίγκα.

.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Λύση για ταυτότητες: Όχι στην υποχρεωτική προσθήκη του τσιπ – Ναι στην προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος

Αιχμή Ηλιόπουλου για Κασσελάκη: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στη Βουλή (video)

Αντίδραση ΥΠΕΞ για Ερντογάν: «Εχθροπαθείς δηλώσεις, δεν συμβάλλουν στο κλίμα διαλόγου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:07