search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:57
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες-δικογραφία: Ο Στίγκας «έδωσε» στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη σχέση των βουλευτών του με τον Κασιδιάρη

01.11.2023 08:35
stigkas areios pagos 654- new

Τη στενή σχέση των βουλευτών του με τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη φέρεται να επιβεβαίωσε στις δύο καταθέσεις του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ο Βασίλης Στίγκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές άλλων κομμάτων, που έχουν γνώση της δικογραφίας που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας των έντεκα βουλευτών, – των δέκα Σπαρτιατών και του Κωνσταντίνου Φλώρου, που παρέμεινε ανεξάρτητος μετά το προσκλητήριο επιστροφής του Βασίλη Στίγκα – επιβεβαιώνουν ότι η εικόνα που περιγράφεται στον φάκελο είναι ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Επιχειρήθηκε εκ μέρους τους καταστρατήγηση και παράκαμψη του σχετικού νόμου προκειμένου να καταφέρουν την είσοδο τους στη Βουλή», ανέφεραν και σημείωναν πως είχαν βάλει στο μάτι και την κρατική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές των Σπαρτιατών πρέπει, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Στίγκας, να είχαν δικό τους ταμείο, καθώς, ζητούσαν να αυξηθεί το ποσοστό του 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που δίνουν στο κόμμα.

«Αφού δεν με αποδέχονταν ως αρχηγό, είναι πιθανόν να έχουν άλλο αρχηγό», φέρεται να είπε ο Βασίλης Στίγκας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να έδωσε στοιχεία για τις επισκέψεις βουλευτών στις φυλακές Δομοκού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε μια από τις καταθέσεις του είπε πως στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023 επισκέφθηκε τέσσερις φορές τον Ηλία Κασιδιάρη ο Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος είναι δικηγόρος του και τρεις φορές ο Ηλίας Δημητροκάλης – αμφότεροι βουλευτές των Σπαρτιατών. Τέσσερις φορές φέρεται να τον επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Μεταξάς, ο οποίος στην ιστοσελίδα των Σπαρτιατών εμφανίζεται ως πολιτευτής και δικηγόρος του κόμματος.

Ο Βασίλης Στίγκας σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι μετά τη διαγραφή Φλώρου δεχόταν 180 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα, στις οποίες του ανέφεραν ότι θα πάρει το κόμμα ο Χάρης Κατσιβαρδάς, ενώ δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα ο ίδιος και η οικογένεια του.

Οι απειλές και ύβρεις μάλιστα, φέρεται να εντάθηκαν μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον κ. Στίγκα να αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό, γιατί είναι πολύ πιθανό να καθοδηγούνται από τις φυλακές, εννοώντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ήταν προφανώς αυτό το πολεμικό κλίμα εντός των Σπαρτιατών που οδήγησε τον κ. Στίγκα και στις καταγγελίες από το βήμα της Βουλής για «Greek mafia» και Δον Κορλεόνε. Φέρεται ωστόσο, να είπε πως οι καταγγελίες έγιναν εν βρασμώ ψυχής λόγω των απειλών.

Στο ερώτημα της Γεωργίας Αδειλίνη για ποιο λόγο μετά από όλα αυτά δήλωσε στήριξη στον Ηλία Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηναίων, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών φέρεται να απάντησε πως το έκανε για να εξομαλύνει το κλίμα, με την εισαγγελέα να αναφέρει, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κ. Στίγκας εμφανίζεται να εξαναγκάστηκε.

Διαβάστε επίσης:

Παφίλης: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολιτική Προστασία: Έρχονται προληπτικά lockdown αμέσου εφαρμογής μέσω του 112 – Όλες οι αλλαγές

Τσακαλώτος στην ΚΟ: Ωραία τα περί ενότητας αλλά με διαγραφές δεν γίνεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:52