search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:15
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Το Δημόσιο χάνει από την πώληση μετοχών στην Aegean

07.11.2023 15:42
aegean-new

Στην καταγγελία ότι το ελληνικό δημόσιο χάνει χρήματα από την πώληση των δικών του μετοχών της στην Aegean, προέβη στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να ανακαλέσει την απόφαση. 

«Να πάρει άμεσα πίσω την Επιστολή με την οποία κλείνει αυτήν την υπόθεση, γιατί πολιτικά δεν αντέχει σε καμία κριτική, ενώ οικονομικά και ηθικά δεν στέκεται», τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν είναι κανενός μας, ούτε της Κυβέρνησης, τα λεφτά των φορολογουμένων για να τα διαχειριζόμαστε με τέτοιο τρόπο».

Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για ένα “πρωτοφανές γεγονός” και εξήγησε ότι το 2021 δόθηκε κρατική ενίσχυση στην Aegean ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ. Συμμετείχαν και ιδιώτες μέτοχοι με 60 εκατομμύρια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να στηριχθεί από την πτώση της κίνησης, άρα και της μετοχής, λόγω πανδημίας εκείνη την περίοδο.

«Σήμερα η συμμετοχή των ιδιωτών ύψους 60 εκατομμυρίων αποτιμάται σε 213 εκατομμύρια και το Δημόσιο, ασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης πρόωρα και εντελώς ανεξήγητα, οδηγείται σε απώλεια περίπου 35 εκατομμυρίων. Λίγο αργότερα να ασκούσε το δικαίωμά του το Δημόσιο, θα είχε επιτύχει πλήρη ανάκτηση των 120 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί η μετοχή της Aegean λογικά λόγω της εξέλιξης των αεροπορικών κινήσεων και του τουρισμού διαρκώς ανεβαίνει», τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Θάνο Πετραλιά να απαντά ότι η επιλογή αυτή τώρα έγινε υπό το φόβο πτώσης της μετοχής της εταιρίας και απώλειας χρημάτων. 

«Το δημόσιο αγόρασε τις μετοχές τον Ιούνιο του 2021  έναντι 5,5 ευρώ τη μια και η επιστροφή που ανέμενε το κράτος ήταν 23 εκατ. ευρώ», είπε. «Πριν 2 μήνες η μετοχή έκανε ρεκόρ, στα 11,5 ευρώ, ωστόσο ο πόλεμος στο Ισραήλ δημιούργησε αβεβαιότητες και έτσι προτιμήσαμε να μην βάλουμε ρίσκο και να πάρουμε 85 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Θάνος Πετραλιάς.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για την προσαγωγή του 22χρονου που ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία

Meteo: Ξηρασία στο 38% της χώρας – «Διψούν» Θράκη και Μακεδονία (Χάρτης)

Λαυράκι του ΣΔΟΕ – Έλεγχος σε εταιρία συμπληρωμάτων αποκάλυψε 500.000 ευρώ … χρωστούμενα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42