Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στη Γάζα: «Φτάνει, αδέλφια, ας σιγήσουν τα όπλα» - Ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία των αμάχων
Δραματική έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, το μεσημέρι της Κυριακής.
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην κατάσταση στην Γάζα, ο Φραγκίσκος πρόσθεσε:
«Στην Γάζα ας παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους τραυματίες, ας προστατευθούν οι άμαχοι πολίτες, ας αποσταλεί σαφώς μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στον εξουθενωμένο αυτό πληθυσμό. Ας απελευθερωθούν οι όμηροι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τόσες γυναίκες και παιδιά. Κάθε άνθρωπος, χριστιανός, εβραίος, μουσουλμάνος, από κάθε λαό ή θρησκεία, κάθε άνθρωπος, στα μάτια του Θεού είναι ιερός και πολύτιμος. Δικαιούται να ζήσει εν ειρήνη. Ας μην χάσουμε την ελπίδα. Ας προσευχηθούμε και ας εργαστούμε ακούραστα, ώστε η αίσθηση της ανθρωπιάς να υπερισχύσει της αναλγησίας των καρδιών».
Διαβάστε επίσης:
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προσφέρεται να απομακρύνει μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα
Ιταλία: Κτηνίατροι ακινητοποίησαν το λιοντάρι που το έσκασε από τσίρκο