search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:06
MENU CLOSE

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον Προαστιακό: Δρομολόγιο αντί για το αεροδρόμιο έφτασε στα… Λιόσια

24.11.2023 17:14
proastiakos 5430- new

Στο σταθμό Άνω Λιοσίων κατέληξε την Πέμπτη συρμός του Προαστιακού, ο οποίος αναχώρησε από τον Πειραιά με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και έφτασε…αλλού.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός όταν οι επιβάτες διαπίστωσαν ότι το δρομολόγιο ακολούθησε άλλη διαδρομή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1.

Αιτία, σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, ήταν το πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) εξαιτίας του οποίου την ίδια ημέρα σημειώνονταν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού, για τις οποίες είχε ενημερώσει η Hellenic Train.

Ο συρμός ξεκίνησε κανονικά από τον Πειραιά με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο, εξαιτίας του προβλήματος στην τηλεδιοίκηση, ο ΟΣΕ προκειμένου να μην καταργήσει εντελώς το δρομολόγιο, αποφάσισε αυτό να συνεχιστεί και στον σταθμό των Άνω Λιοσίων να μετεπιβιβάσει τους επιβάτες σε άλλο συρμό που θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο. Ως εκ τούτου οι επιβάτες είδαν έκπληκτοι να φτάνουν σε άσχετο προορισμό απ΄αυτόν στον οποίο πήγαιναν. Αρκετοί έκαναν λόγο για έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της Hellenic Train.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστική ενημέρωση των επιβατών εκ μέρους της εταιρίας δεν υπήρξε ενώ ούτε ο φύλακας στο σταθμό των Άνω Λιοσίων είχε την απαραίτητη πληροφόρηση, ενώ κάποιοι από τους επιβάτες υποστήριζαν ότι ο μηχανοδηγός μπήκε σε λάθος γραμμή.

Ωστόσο, πηγές της εταιρείας επιμένουν ότι υπήρξε συνεχής ενημέρωση των επιβατών από τον μηχανοδηγό. Σημειώνουν επίσης ότι ο συρμός, στον οποίο μετεπιβιβάστηκαν, έφτασε τελικά στο Αεροδρόμιο με 10 λεπτά καθυστέρηση. Διευκρινίζουν επίσης ότι ο μηχανοδηγός ενός συρμού λαμβάνει εντολές για την κίνησή του και δεν επιλέγει ο ίδιος σε ποια γραμμή θα κινηθεί ο συρμός.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το απόγευμα της Τετάρτης συρμός του Προαστιακού στην Πάτρα εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι 72 επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

Διαβάστε επίσης:

Πούλησα ένα χωράφι για να δωρίσω το ασθενοφόρο, δήλωσε η ηλικιωμένη αγρότισσα- Το τηλεφώνημα από τον Μητσοτάκη

Παλαιό Φάληρο: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτο όχημα – Πιθανόν μεταφέρει όπλα

Τροχαίο στη Βάρκιζα: Σοκαριστικές εικόνες από το δυστύχημα με τα νεκρά κορίτσια – Θρήνος στους συγγενείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05