search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:24
MENU CLOSE

Πούλησα ένα χωράφι για να δωρίσω το ασθενοφόρο, δήλωσε η ηλικιωμένη αγρότισσα- Το τηλεφώνημα από τον Μητσοτάκη

24.11.2023 16:17
ekav ilikiomeni mesologgi dorea- new

Αίσθηση προκάλεσε η αλτρουιστική πράξη μιας ηλικιωμένης αγρότισσας από το Μεσολόγγι, που αποφάσισε να αγοράσει και να δωρίσει στο νοσοκομείο της περιοχής ένα ασθενοφόρο αξίας 68.000 ευρώ, εκθέτοντας τους υπευθύνους, μιας και η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι κρατική ευθύνη και όχι των πολιτών.

Η γυναίκα, προσφέροντας τις οικονομίες μιας ζωής, αναγκάστηκε να πουλήσει και ένα χωράφι για να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτούνταν για την αγορά του ασθενοφόρου, όπως εξήγησε, προχώρησε στην ενέργεια αυτή, καθώς τόσο η ίδια όσο και ο εκλιπών σύζυγός της, είχαν για χρόνια ταλαιπωρηθεί από τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, αργοπορημένες διακομιδές, ενώ μια φορά, αναγκάστηκε να πάει με ταξί στο νοσοκομείο της Πάτρας, γιατί το ασθενοφόρο που την μετέφερε χάλασε πάνω στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η κυρία Αθηνά δήλωσε: «Είχα προβλήματα με τον άντρα μου για 12 χρόνια. Θέλανε μας στείλουν από την Πάτρα ασθενοφόρο, αλλά δεν γινόταν. Εγώ είχα πρόβλημα με το νεφρό μου, αλλά δεν μπορούσε να έρθει να με πάρει κανένα ασθενοφόρο, είχα χάσει τρία ραντεβού στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε να με πάρει ένα ασθενοφόρο την τέταρτη φορά, έμεινε στη μέση της γέφυρας. Πήρα τότε ένα ταξί και πήγα για να μην χάσω το ραντεβού. Άλλη φορά που πήγαινα με τον άντρα μου στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, έμεινε το ασθενοφόρο κοντά στην Άρτα. Μας άφησαν εκεί σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν το βράδυ οι αγελάδες, για να το φτιάξουμε. Περιμέναμε μετά να έρθει από την Αμφιλοχία το ασθενοφόρο να μας πάει στα Γιάννενα. Με τον άντρα μου ήμασταν μαζί 60 χρόνια, ταλαιπωρούνταν για χρόνια με την υγεία του».

«Προσευχόμουν στο Θεό να φύγω όπως περπατάω, να μην ταλαιπωρηθώ όπως ο άντρας μου», είπε ενώ για την αγορά του ασθενοφόρου των 68.000 ευρώ πρόσθεσε: «Έκανα οικονομία μεγάλη για να έχω για τα γεράματά μου. Όταν έφυγε ο άντρας μου σκέφτηκα ”τι τα θέλω τα λεφτά;”. Έφυγε ο άντρας μου, θα φύγω και εγώ, σκέφτηκα. Πούλησα και ένα χωράφι που είχα και πήρα αυτό το ασθενοφόρο για να αφήσω κάτι πίσω μου. Ήθελα όλος ο κόσμος να εξυπηρετείται».

Σχετικά με τους όρους που έβαλε είπε: «Αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου, δεν το παίρνω. Δεν θέλω να φύγει να πάει στην Πάτρα, να μείνει εδώ στην περιοχή».

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κ. Παπαχρήστου και την ευχαρίστησε για την τεράστια και συγκινητική της προσφορά στον τόπο της. Όπως είπε η ίδια στην ΕΡΤ, της τηλεφώνησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιό Φάληρο: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτο όχημα – Πιθανόν μεταφέρει όπλα

Τροχαίο στη Βάρκιζα: Σοκαριστικές εικόνες από το δυστύχημα με τα νεκρά κορίτσια – Θρήνος στους συγγενείς

Γιατί είχε αποφυλακιστεί ο «δράκος των Εξαρχείων» μετά από απόπειρα βιασμού το 2022 – Τι απαντά το εφετείο για το φιάσκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:24