ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:46
MENU CLOSE

Πιπεριές γεμιστές με ομελέτα πατάτας

29.11.2023 06:02

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να αξιοποιήσετε τις πράσινες ή κόκκινες πιπεριές κέρατο σε ένα μεζεδάκι ή ορεκτικό για μπουφέ, που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά για τη Συνταγή

4 αυγά μέτρια

4 μακριές κόκκινες πιπεριές

4 πράσινες πιπεριές κέρατο

2 κρεμμύδια ξερά, μεσαία

6 πατάτες, μέτριες

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε τις πιπεριές, πλύντε τις και στεγνώστε τις καλά. Κόψτε και κρατήστε το καπάκι τους και ξεσποριάστε τις προσεκτικά. Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε και το σκόρδο και κρατήστε τα στην άκρη.

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μετά από τα 10 λεπτά, προσθέστε και το σκόρδο και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά. Στραγγίστε από τα περιττά λάδια, αλατοπιπερώστε ανάλογα και κρατήστε στην άκρη.

3. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα και μια πρέζα αλάτι, προσθέστε το μίγμα με τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά.

4. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα αυτό και στερεώστε τα καπάκια τους με μερικές οδοντογλυφίδες για να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.

5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και αραδιάστε τις γεμισμένες πιπεριές σε ένα ταψί, αφού τις αλατοπιπερώσετε ελαφρά και τις αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τις για 40 λεπτά, γυρνώντας τες αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετέ τις ζεστές ή κρύες, κομμένες σε φέτες.

Συμβουλή

Μπορείτε να τις τηγανίσετε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να ζαρώνει η φλούδα της πιπεριάς και να πήξει καλά το μίγμα της ομελέτας.

Διαβάστε επίσης:

Καπκέικς πιπερόριζας (gingerbread) με επικάλυψη βουτυρόκρεμας τυριού

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και γιαούρτι, εναλλακτική και πιο ελαφριά

Τα μπισκότα του καουμπόη

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:42
Exit mobile version