search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και γιαούρτι, εναλλακτική και πιο ελαφριά

25.11.2023 06:17
patatosalata2222

Πεντανόστιμη και πιπεράτη, η πατατοσαλάτα αυτή είναι εμπλουτισμένη με τραγανά λαχανικά και αρωματικά, έχει κρεμώδη και βελούδινη υφή χάρη στην προσθήκη στραγγιστού γιαουρτιού και μουστάρδας και δεν περιέχει καθόλου μαγιονέζα ή αυγά. Συνοδεύει ιδανικά ψητά κρεατικά, μπιφτέκια και μπέργκερς αλλά και ψάρια, αν μείνει και δεν καταναλωθεί σκέτη μετά μανίας. 

Υλικά για τη Συνταγή 

1.000 – 1.300 γραμμάρια πατάτες baby, πλυμένες καλά και κομμένες στη μέση 

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι + λίγο επιπλέον 

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν + λίγη επιπλέον 

2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι 

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί 

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά 

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 

3 κοτσανάκια σέλερι, κομμένα σε μικρούς κύβους 

1 κρεμμύδι ξερό εσαλότ, ψιλοκομμένο ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 

¼ φλιτζανιού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 

Προαιρετικά 

3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα 

Λίγο άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα 

Εκτέλεση 

1.Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε με κρύο νερό έτσι ώστε η στάθμη να τις ξεπερνάει κατά 2 με 2,5 εκατοστά. Προσθέστε αλάτι και αφήστε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στραγγίστε τις και αφήστε τις στην άκρη. 

2. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάστε την κρεμώδη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη τη μουστάρδα, το στραγγιστό γιαούρτι, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το μέλι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη σκόνη κουρκουμά και το ελαιόλαδο μέχρι να γαλακτωματοποιηθούν. Προσθέστε τις ζεστές πατάτες απευθείας πάνω στο ντρέσινγκ, ανακατεύοντας απαλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. 

3. Προσθέστε το κομμένο σέλερι, το ξερό κρεμμύδι ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε, αν χρειάζεται. Κρυώστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν τη σερβίρετε. 

Συμβουλή 

Φυσικά αν προτιμάτε την παραδοσιακή εκδοχή μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα με βρασμένα αυγά κομμένα σε κύβους αλλά και με την προσθήκη μαγιονέζας στην σάλτσα. 

Διαβάστε επίσης:

Τα μπισκότα του καουμπόη

Φέτες παλαμίδας με λαχανικά, στο φούρνο

Κλασική Tarte tatin: η παριζιάνικη ανάποδη μηλόπιτα που σπάει τα ρεκόρ δημοτικότητας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:06