search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:05
MENU CLOSE

Τα μπισκότα του καουμπόη

24.11.2023 06:05
cowboy-cookies22222222

Η προέλευση των καουμπόικων μπισκότων είναι άγνωστη αν και έχει αποδοθεί στο Τέξας ή στην Άγρια Δύση (Παλαιά Δύση), καθώς υποστηρίζεται ότι καταναλώνονταν από καουμπόηδες ως σνακ υψηλής ενέργειας που μπορούσε να μεταφερθεί εύκολα.

Η συγκεκριμένη συνταγή δημοσιεύτηκε στους New York Times το 2000 κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας Bush-Gore, όταν το περιοδικό Family Circle ζήτησε συνταγές για μπισκότα από κάθε σύζυγο των υποψηφίων και έβαλε τους αναγνώστες να ψηφίσουν.

Τα καουμπόικα μπισκότα της Laura Bush, ένα κλασικό αμερικάνικο μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας εμπλουτισμένο με βρώμη, καρύδια πεκάν, καρύδα και κανέλα, κέρδισαν κατά κράτος τα μπισκότα με πιπερόριζα (ginger snaps) της Tipper Gore.

Υλικά για τη Συνταγή

3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι (3 στικς) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή (ελαφριά μέτρηση, χωρίς να πιεστεί στο φλιτζάνι)

3 αυγά

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

3 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας, ημίγλυκες

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο

2 φλιτζάνια καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα σκόνη και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ξεκινήστε να προσθέτετε τμηματικά και τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατέψτε τα καλά.

4. Ρίξτε τα αυγά ένα- ένα, προσέχοντας να ενσωματωθεί το πρώτο στο μίγμα, προτού συνεχίσετε με το επόμενο. Βάλτε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε το κι αυτό καλά.

5. Αδειάστε στο μίγμα αυτό, τα στέρεα υλικά που έχετε κρατήσει στην άκρη και αναμείξτε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Με μια σπάτουλα “διπλώστε” τις σταγόνες σοκολάτας, τη βρώμη, το ινδοκάρυδο και τα καρύδια, ώστε να διανεμηθούν παντού. Είναι προτιμότερο να αφήσετε το μίγμα μερικές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.

6. Βάλτε ¼ φλιτζανιού από τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα, για να σχηματίσετε το κάθε ένα μπισκότο (η συνταγή είναι για γιγάντια μπισκότα) και αφήστε μια απόσταση 7 εκατοστών μεταξύ τους διότι θα απλώσουν πολύ.

7. Ψήστε τα για 15-17 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους, περιστρέφοντας τη λαδόκολλα μια φορά ενδιάμεσα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.

Διαβάστε επίσης:

Φέτες παλαμίδας με λαχανικά, στο φούρνο

Κλασική Tarte tatin: η παριζιάνικη ανάποδη μηλόπιτα που σπάει τα ρεκόρ δημοτικότητας

Ριζότο με πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μπλέ τυρί γκοργκοντζόλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:04