search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:25
MENU CLOSE

Επιστολή πολυτέκνων Αγρινίου κατά γάμου ομοφύλων – Ποιος είναι ο πρώην διαιτητής Ντάουλας, που μιλά για Σόδομα και Γόμορα

15.12.2023 15:50
ntaoulas1-65

Ένας πρώην διαιτητής, με μέτρια καριέρα στα γήπεδα και πολλές διαμαρτυρίες ομάδων όταν σφύριζε, ζήλεψε τη… ομοφοβική δόξα του Αχιλλέα Μπέου και άλλων ακραίων πολεμίων του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και σήμανε… ανένδοτος.

Την ημέρα που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστελνε μήνυμα ανοχής στο δικαίωμα των ανθρώπων να κάνουν τις επιλογές τους, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα αντιδράσει στη θεσμοθέτηση του γάμου, ο πρόεδρος του Πολυτέκνων Αγρινίου Δημήτρης Ντάουλας διαμήνυε ότι όλα αυτά είναι… Σόδομα και Γόμορα. Και με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εξέφραζε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη κυβερνητική πρωτοβουλία. Χωρίς πάντως να είναι σαφές εάν και πόσους πολύτεκνους εκπροσωπεί πραγματικά ή μόνο τον εαυτό του.

Οχυρωμένος πίσω από το σύλλογο των πολυτέκνων της περιοχής του Αγρινίου, ο κ. Ντάουλας επιχειρεί να κερδίσει ένα κομμάτι δημοσιότητας και καθιέρωσης στα δημόσια πράγματα, κάτι που δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα, ούτε με την ενασχόλησή του με τη διαιτησία, ούτε με την απόπειρα προ ετών να εισέλθει στην τοπική αυτοδιοίκηση – ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κάποτε με συνδυασμό πασοκικής προέλευσης.

Τα χρόνια της διαιτησίας ήταν κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στη συνέχεια «υπερσυντηρητικοποιήθηκε» ως προς τα κοινωνικά θέματα, έχοντας στενή σχέση με την εκκλησία. Εξού και προέκυψε ο… ανένδοτος, στα όρια της φαιδρότητας, κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα, την Παρασκευή επέμεινε στις απόψεις του, προκαλώντας πολλά αρνητικά σχόλια με τις ακραίες συντηρητικές και ομοφοβικές απόψεις του.

«Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους φυσικούς και ηθικούς νόμους. Ο Θεός τους έχει νομοθετήσει τους οποίους η σημερινή κοινωνία, η σύγχρονη δεν τους αποδέχεται. Για την υιοθεσία μας τρομάζει και μας οργίζει. Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση για αυτό το θέμα. Αυτά είναι παρά φύσιν πράγματα. Πλησιάζουμε στην εποχή των Σοδόμων και των Γομόρρων, εκεί πλησιάζουμε» είπε ο κ. Ντάουλας, αφήνοντας όλο το τηλεοπτικό πάνελ άφωνο.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν μέσα στις 5.500 οικογένειες που είναι στον σύλλογο υπάρχουν άτομα που είναι ομοφυλόφιλα, είπε ότι «άλλο πράγμα η ανοχή στους ανθρώπους αυτούς και άλλο πράγμα η επισημοποίηση της ομοφυλοφιλίας με θεσμό γάμου και υιοθεσίας. Είναι να τρομάζει κανείς. Εμάς μας οργίζει αυτό. Είμαστε προσηλωμένοι στα ελληνικά, χριστιανικά ιδεώδη, σας το λέω και όχι μόνο εγώ αλλά χιλιάδες των πολυτέκνων, η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 90%, εμφορούνται από αυτές τις ιδέες».

Για το ενδεχόμενο πολλά παιδιά εκ των οικογενειών – μελών του Συλλόγου να είναι ομοφυλόφιλα σημείωσε:

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι, έχουμε ελαττώματα, έχουμε αδυναμίες, έχουμε και πάθη. Σε αυτή την περίπτωση εμείς προσευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει μετάνοια και να αναζητήσουν το έλεος του Θεού. Εμείς δεν τους πετάμε στον Καιάδα αυτούς τους ανθρώπους, είναι συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν ένα πάθος, όπως είναι το πάθος της πορνείας, της μοιχείας, όλα αυτά. Τους ανθρώπους τους αγαπάμε, την αμαρτία δεν την αγαπάμε».

Ολόκληρη η επιστολή πολυτέκνων Αγρινίου στον πρωθυπουργό

ΠΡΟΣ Αξιότιμο κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό Ελλάδος

ΚΟΙΝ 1)Αξιότιμους κ.κ. Βουλευτές Ν.Αιτ/νιας

2)Μ.Μ.Ε

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Διαβάσαμε στο τύπο ότι προτίθεσθε να φέρετε προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για το γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθή αυτά τα δημοσιεύματα ωστόσο όμως γράφτηκε και μέχρι σήμερα δεν διαβάσαμε πουθενά κάποια διάψευση.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι διερμηνεύοντας τα αισθήματα των 5765 οικογενειών μελών του Συλλόγου μας να σας εκφράσουμε την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας για την πρόθεσή σας να ψηφίσετε έναν τέτοιο νόμο, που αντιβαίνει στους ηθικούς και φυσικούς νόμους.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για τη θέση μας αυτή, ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε ότι σ΄ όλο το ζωικό βασίλειο η φύση λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο για την διαιώνιση του κάθε είδους. Επί πλέον οι ηθικοί νόμοι καθορίζουν με ακρίβεια τη συντροφική σχέση των δύο φύλλων χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση , καθότι νομοθέτης είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.

Εξάλλου εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε δεν ετέθη ποτέ εις γνώση και έγκριση του Ελληνικού Λαού ένα τέτοιο παμμέγιστο θέμα , ώστε να αποφασίσει σχετικώς ο ίδιος ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός , ο οποίος κατά την ακροτελεύτρια διάταξη του ισχύοντος Συντάγματος είναι ο υπέρτατος θεματοφύλακας των θεσμών, όπως είναι και ο θεσμός της οικογένειας και του γάμου, όπως τον υπαγορεύει η βιολογία και τον καθιέρωσε η Ελληνορθόδοξη αγωγή και παιδεία του ΄Εθνους μας.

Κλείνοντας ούτε καν λόγο επιθυμούμε να κάνουμε για την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους . Αυτή η εκδοχή μας τρομάζει και μας οργίζει ως κάτι αδιανόητο για τα Ελληνικά ήθη και δεν θα μπούμε καθόλου σε διάλογο περί αυτού.

Ελπίζουμε να ακούσετε τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που καθόλου δεν συμφωνεί με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου καθότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Χριστιανική μας πίστη και τις πατροπαράδοτες παραδόσεις μας.

Διατελούμε μετά πάσης τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Κανένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας, Κανένα παιδί αποπαίδι»

Η ομοφοβική δήλωση και η επιστολή στον πρωθυπουργό προκάλεσε την αντίδραση της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το Τμήμα Ισότητας Φύλων/Φεμινιστικής Πολιτικής Σύριζα-Π Σ Αχαΐας με νέα παρέμβασή τους τονίζουν «ο στόχος δεν είναι η πρόκληση κοινωνικής διάσπασης, αλλά η δημιουργία κοινωνικής συνοχής» και ότι «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε συνθετικά για την καταπολέμηση των διακρίσεων και κάθε προκατάληψης σε βάρος των ανθρώπων». Παράλληλα, στέλνουν το μήνυμα ότι «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Δυσάρεστη έκπληξη η αποστολή ανοιχτής επιστολής του «Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων» προς τον Πρωθυπουργό αναφορικά με την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων. Έκπληξη κυρίως για την συσσωρευμένη οργή, την άγνοια και απώθηση της πραγματικότητας.

Σε αντίθεση με την εν λόγω ανακοίνωση , η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα και να μάχεται για την ισότητα όλων των πολιτών ενώπιον του νόμου, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου.

Στόχος μας δεν είναι η πρόκληση κοινωνικής διάσπασης, αλλά η δημιουργία κοινωνικής συνοχής. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε συνθετικά για την καταπολέμηση των διακρίσεων και κάθε προκατάληψης σε βάρος των ανθρώπων.

Σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα κάθε πολίτη, είναι άλλωστε προσωπική του επιλογή και δεν θα του υπαγορεύσουμε τον τρόπο που θα βιώνει την πίστη του προς το Θεό του.

Με τον ίδιο τρόπο όμως, ξέρουμε να διαχωρίσουμε την αστική κατάσταση των πολιτών από το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Στις ευνομούμενες πολιτείες το Δίκαιο εξακολουθεί να ρυθμίζεται από το νόμο.

Η Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, δύο χρόνια μετά την εκπόνησή της, εξακολουθεί να παραμένει κενό γράμμα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αν θα αποφασίσει να γίνει Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ή αν θα συνεχίσει να είναι μόνο μερίδας του εκλογικού του ακροατηρίου, εξακολουθώντας να εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό τους συναίσθημα.

Ισότητα στο νόμο – Ισότητα στις υποχρεώσεις – Ισότητα και στα δικαιώματα.
Ισότητα, αδιακρίτως, για όλους. Κανένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Κανένα παιδί αποπαίδι».

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τμήμα Ισότητας Φύλων/Φεμινιστικής Πολιτικής Σύριζα-Π Σ Αχαΐας

Διαβάστε επίσης:

Άδεια παραμονής σε μετανάστες που συμπληρώνουν τρία χρόνια στην Ελλάδα – Ποιες προϋποθέσεις προβλέπει τροπολογία

Ομοφοβικό παραλήρημα και ρεσιτάλ λαϊκισμού από Βελόπουλο – Νατσιό

Νέα Φιλαδέλφεια: «Έπεσε, σύρθηκε και μετά χτύπησε στο λεωφορείο» λέει αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:25