search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:09
MENU CLOSE

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Η τελευταία συνέντευξη του ακούραστου θεατράνθρωπου και τα τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του

16.12.2023 15:15
mixalakopoulos_giwrgos

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό θέατρο, μετά το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου.

Ο ακούραστος θεατράνθρωπος, που συγκλόνισε με τις ερμηνείες του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη.

Στην τελευταία συνέντευξη, που παραχώρησε στο Mega Καλημέρα, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε μιλήσει για τους λόγους που αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ αναφέρθηκε με τρυφερά λόγια στη σύζυγό του με την οποία υπήρξε για περισσότερα από 60 χρόνια μαζί.

«Σχετικά έχω αποτραβηχτεί. Δεν μου λείπει το θέατρο. Έχω χορτάσει, πέρασα 50 χρόνια στο θέατρο. Η τέχνη είναι όμορφη έχει και τις ασχήμιες της. Άσχημο είναι όταν εσύ, ο δημιουργός, δεν καλύπτεις τις ανάγκες της», εξήγησε.

«Η γυναίκα μου “θυσιάστηκε” για την οικογένειά μας»

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τη σύζυγό του στη σχολή του Κάρολου Κουν.

«Είχα ένα μάτι κι ένα αυτί που με καταλάβαινε. Γνωριστήκαμε σε μια παρτίδα μπιλιάρδου. Έκανα αυτοσχεδιασμό. Ακόμα κι αν είσαι με τον άνθρωπό σου στην ίδια θεατρική σκηνή, είναι το ίδιο, έχεις τις ίδιες απαιτήσεις. Φοβόμουν μην χάνω το μέτρο, γιατί νεότερος είχα μία πληθωρικότητα, μετά πέταγα στολίδια από πάνω μου», δήλωσε.

«Η δουλειά μας είναι βάσανο, συνέχεια νομίζεις ότι δεν έχεις πετύχει αυτό που πρέπει. Ελάχιστες φορές ένιωσα να είμαι… δυσκοίλιος με συνεργάτη, υπήρχε πρόβλημα αν δεν μιλάει σε σχετικούς κώδικες», εξήγησε.

«Με είχαν για καλό ηθοποιό, τα άλλα είναι εφήμερα. Κι αν έρθουν 500 κοριτσάκια να σου ζητήσουν να βάλεις υπογραφή θα γίνεις καλύτερος ηθοποιός; Όχι, το πολύ πολύ να αποκτήσεις μεγαλύτερη πόζα και να καταστραφείς σαν ηθοποιός», τόνισε.

«Η γυναίκα μου αποσύρθηκε, θυσιάστηκε για να είμαστε ειλικρινείς. “Φορτώθηκε” με δύο παιδιά. Μας πάντρεψαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ήμασταν σε ένα θίασο μαζί και μας είπαν να μας παντρέψουν. Διατηρήσαμε σχέσεις, αλλά μέχρι ενός σημείου. Ως παππούς πως είμαι; Να ρωτήσεις τα εγγόνια μου, νομίζω είμαι τρυφερός μαζί τους. Έχουν ταλέντο, γνώση και είναι καλοί μαθητές», είπε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ακούραστος θεατράνθρωπος – Αυτός ήταν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Η Στέγη στο Φεστιβάλ του Άμστερνταμ και δύο νέες παραγωγές

Γιορτινός «Μαγικός Αυλός»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:05