search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:00
MENU CLOSE

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τα περί πρότασης υπουργοποίησης του Κασσελάκη από τη ΝΔ το 2019 – «Ο Μητσοτάκης βάζει τον Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά»

05.01.2024 17:37
kasselakis-1-63

Στηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου τα όσα είπε στην εφημερίδα Documento ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης περί πρότασης υπουργοποίησης του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην διάψευση τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, όσο και από τον ίδιο τον κ. Διαματάρη, πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν πως η πρόταση έγινε προ των εκλογών του Ιουλίου του 2019.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενες στα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνουν ότι «επειδή μιλά αβίαστα για «fake news» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του;» και προσθέτουν:

«Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως «αρθρογράφο υποστηρικτή» του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ.
Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα
, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του.  
Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη».

Απαντώντας, στη συνέχεια στον κ.Διαματάρη, οι ίδιες κομματικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωναν: «Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη.  Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε «μετά τις εθνικές εκλογές»…
Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…»

Ο κ. Διαματάρης απαντώντας στην άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στα social media: «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα …υπουργείο στον κ. Κασσελάκη “με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη”».

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο X, είχε προχωρήσει σε διάψευση, αναρτώντας την, παράλληλα και στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, στην οποία διατηρεί την ιδιότητα του συμβούλου έκδοσης. 

«Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή… Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις νεότερες διαρροές της Κουμουνδούρου.

«Δυστυχώς, απέναντί μας έχουμε μια επιθεώρηση. Αυτό δεν είναι ευχάριστο όταν μιλάμε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε επίσης ο κ. Μαρινάκης και έκανε λόγο για διαρροές με στοιχεία «μειωμένης ηθικής» καθώς όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ισχυρισμούς για τα οικογενειακά ζητήματα επιχειρεί να διαστρεβλώσει ακόμα και την κατηγορηματική διάψευση που έκανε ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα όσα είπε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, στην εφημερίδα Documento, έκανε λόγο για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας».

«Ο Μητσοτάκης βάζει τον Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά»

«Η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί, όσες ύβρεις και χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

«-Θα μας απαντήσουν επιτέλους αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του;

-Ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το Υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019;».

Σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι “δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη”. Επιμένει σε αυτό;».

Και καταλήγουν οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας πως «είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί “fake news” έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, παραμονή των Θεοφανείων».

Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, ο Μανώλης Καπνισάκης, αποκάλυψε ότι το 2019, όταν ανέλαβε πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε πρόταση στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει υπουργός, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται επίσης στο πρωτοσέλιδο, ο Αντώνης Διαματάρης είχε μεσολαβήσει τότε προτείνοντας χαρτοφυλάκιο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχολιάζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας», αναφέροντας «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν είναι κακό κάποιος να έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση» και προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι καλό όταν αφορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτό που υποστηρίζει ο Μανώλης Καπνισακης δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα, ενώ έθεσε το ερώτημα αν αυτό που θέλει να πει ο κ. Καπνισάκης είναι ότι ο πρωθυπουργός «πρότεινε ένα οποιοδήποτε υπουργείο σε έναν οποιοδήποτε άνθρωπο που αρθρογραφούσε υπέρ του και ήταν υποστηρικτής του;».

Σημειώνεται ότι Αντώνης Διαματάρης είναι ο εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας» στην οποία αρθρογραφούσε ο Στέφανος Κασσελάκης και είχε διατελέσει υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο κ. Διαματάρης είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, το 2019, καθώς είχε υποστηρίξει ότι διέθετε μεταπτυχιακό από το Columbia, αλλά τελικά και παραδέχτηκε ότι δεν είχε και οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού.

Δείτε το σχετικό πρωτοσέλιδο:

To σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Μόνο θυμηδία προκαλεί η ιλαροτραγωδία που παρακολουθούμε να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Άραγε για ποιον λόγο ο στενότερος συνεργάτης του κ. Κασσελάκη ένιωσε σήμερα… αίφνης την ανάγκη να υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητσοτάκη;

«Αποκαλύψεις» που στη συνέχεια συνοδεύτηκαν από υπονοούμενα για «παροχή βοήθειας επί οικογενειακών θεμάτων» εκ μέρους του κ. Κασσελάκη προς τον Πρωθυπουργό.

Αναζητούνται απαντήσεις για να μην υπάρχουν σκιές.

Οι πολίτες επιζητούν μια στιβαρή αντιπολίτευση, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση, και δεν θα συνομιλεί με τον κ. Μητσοτάκη για μια καρέκλα εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Δεν πολεμά την αισχροκέρδεια, έχει παραδώσει τα όπλα»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το Υγείας ήταν για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση που θα μπορούσε να μου αναθέσει ο Πρωθυπουργός» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η αναταραχή για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες – Νέα ανάρτηση από Ακρίτα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:57