search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:57
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμοι να καταψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών 10 βουλευτές  

16.01.2024 17:30
pasok ko 876- new

Έντονες συνεχίζουν να είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μία μέρα πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται αντιμέτωπος με τις ενστάσεις των βουλευτών του με το στοίχημα να μην είναι άλλο από το να βγει το Κίνημα όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένο.

Περιμένουν την ομιλία Ανδρουλάκη  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται αντιμέτωπος και με τη «θολή» θέση του κόμματος στο συγκεκριμένο ζήτημα, φτάνοντας μόλις χθες να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Βουλευτές από την επαρχία δείχνουν τις διαθέσεις τους μέσω επίσημων τοποθετήσεων, αλλά και μέσω τρίτων.  

Στους διαφωνούντες – μερικοί εξ αυτών περιμένουν την ομιλία του Προέδρου – είναι μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο βουλευτής Ρεθύμνου Μανόλης Χνάρης και ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.  

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο το τι στάση θα κρατήσουν οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.  

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της βουλευτή του Δυτικού Τομέα Νάντιας Γιαννακοπούλου, παρά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο πως θα καταψήφιζε η ίδια έκανε σαφές σε συνομιλητές της ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο καθώς είναι υπέρ του γάμου αλλά και της τεκνοθεσίας.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και δύο βουλευτές από την Μουσουλμανική μειονότητα, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί για τις προθέσεις τους. Ο λόγος  για τον βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν και τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.  

Οι παραπάνω βουλευτές δεν είναι ξεκάθαρο το εάν θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ωστόσο οι πληροφορίες μας θέλουν να περιμένουν εναγωνίως την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε βουλευτές που θα καταψηφίσουν δε θα υπάρχουν κυρώσεις.  

Το ΠΑΣΟΚ λέει ναι  

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 γίνεται σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο ο αρχηγός του κόμματος ήταν αρκετά επιθετικός προς τη Νέα Δημοκρατία και για τη συζήτηση αλλά και για την καθοδήγηση προς τους “γαλάζιους” βουλευτές για αποχή.  

«Δεν είμαστε à la carte δικαιωματιστές. Είμαστε υπέρ της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι καταγεγραμμένη θέση εδώ και πολλά χρόνια στο πρόγραμμά μας.  Ήμασταν αυτοί, οι οποίοι φέραμε μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα. Έχουμε στηρίξει τις ανεξάρτητες αρχές και όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά έχοντας ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη θέση του ΠΑΣΟΚ.  

«Για εμάς προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα και το συμφέρον του παιδιού» επισήμανε ως προς τη διάσταση της τεκνοθεσίας και πρόσθεσε: «Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία ένα παιδί με όνομα και φύλο. Θα έρθει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθούμε», ρίχνοντας τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη θυμίζοντας εμμέσως τα όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική συνέντευξη.  

Σχολιάζοντας την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς διαφωνούντες Υπουργούς και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προτιμήσουν την αποχή, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «Έχει υπάρξει ξανά Πρωθυπουργός, που εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής, να προτρέπει βουλευτές, ακόμη και υπουργούς του, να φύγουν από τη Βουλή;»  

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Για «αποκαλύψεις σοκ» κάνουν λόγο κύκλοι της ΝΔ για την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού

Καρπόζηλος: Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Πλήρη δικαιώματα για όλους

Κασσελάκης: Αποκαλύπτει τα στημένα επικοινωνιακά show του Μητσοτάκη – Στελέχη της ΝΔ οι δήθεν «τυχαίοι» κομπάρσοι στα βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:57