search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και ο ρόλος του 50χρονου κρεοπώλη

04.02.2024 15:14
mesologgi babis 765- new

Δεν φαίνεται να σχετίζεται με το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας η δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μετά και τη σύλληψη ενός 36χρονου, που κατείχε αρχαία ευρήματα, αλλά όπως αποδείχθηκε τα είχε δηλώσει στην Εφορία Αρχαιοτήτων της Λευκάδας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Από τις εξαντλητικές έρευνες των Αρχών ασφαλείας του Μεσολογγίου δεν έχει προκύψει ότι πήρε εντολή ο 50χρονος κρεοπώλης να εκτελέσει τον Μπάμπη για να του κλείσει το στόμα επειδή κάτι δήθεν επιβαρυντικό γνώριζε για κάποιο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων, κι ας υφίσταται τέτοιο κύκλωμα που λυμαίνεται τον κάμπο του Ευηνοχωρίου αναφέρει το pelop.gr.

Οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα άτομα του κυκλώματος στο Αγρίνιο, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι, που πράγματι είχαν επαφές με το θύμα και τον φερόμενο ως δολοφόνο του, κρεοπώλη. Όμως η αρχαιοκαπηλία λογίζεται μόνο ως παράπλευρη, παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν έχει σχέση με το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος της 4ης Ιανουαρίου.

Ως κίνητρο οι αστυνομικές Αρχές εξακολουθούν να πιθανολογούν ότι είναι τα δανεικά που δεν επέστρεφε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη, τα οποία λίγες μέρες πριν τον φόνο ζητούσε το θύμα με επιτακτικό, αν όχι και απειλητικό τρόπο, γι’ αυτό και ο κρεοπώλης αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.

Την ανωτέρω ισχυρή εκδοχή ασπάζεται και ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που μάλιστα χθες επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συνεργαζόμενος με την οικογένεια του Μπάμπη και δίνοντας συνέχεια στη δική του έρευνα. «Δεν φαίνεται να συσχετίζεται η έντονη δράση αρχαιοκάπηλων στην Αιτωλοακαρνανία με τον φόνο του Μπάμπη από τα στοιχεία που κι εγώ έχω συλλέξει. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι μέγα πρόβλημα η ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, γιατί δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα στο παρελθόν στον ίδιο νομό, όπως είναι γνωστό, φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα δύο αθώων κτηνοτρόφων».

Απλή σύμπτωση

Ανώτατη αστυνομική πηγή, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο αλβανικής καταγωγής 36χρονος ενόσω έτρεχαν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον φόνο του Μπάμπη.

«Οι θεσσαλονικείς συνάδελφοι είχαν την πληροφορία και εντόπισαν τον 36χρονο στην Αθήνα, έχοντας σχετική πληροφορία για την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητά του, σε χρόνο που προηγείτο της ημερομηνίας του φόνου. Ενώ από τις λεπτομερείς έρευνες δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές με τον Μπάμπη και τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, άσχετα αν δράστης και θύμα ενδιαφέρονταν για αρχαιολογικά ευρήματα…».

Ο Αρχές ασφαλείας Μεσολογγίου ευελπιστούν ότι μόλις ο κρεοπώλης βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για δεύτερη φορά, (ίσως και εντός της εβδομάδος, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος των δύο καραμπίνων που βρέθηκαν στο σπίτι του), υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων σε βάρος του θ’ αναγκαστεί να ομολογήσει τα πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Πολυχρονόπουλος – Σοκάρει καταγγελία εθελόντριας: «Ούτε η ΑΑΔΕ θα βγάλει άκρη – Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και χρήστες»

Λάρισα: «Είμαστε όλα gay» – Έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον Ναό Αγίου Αχιλλίου

Αμύνταιο: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος ψαράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:12