search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:02
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Τα ύποπτα ονόματα στο τετράδιο του Μπάμπη με τα χρωστούμενα και οι αναφορές σε υποθέσεις χρυσοθηρίας – Τι ισχυρίστηκε ο κρεοπώλης

24.01.2024 23:30
valtos mesologgi

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, την ίδια στιγμή που στο επίκεντρο βρίσκεται το τετράδιο που κρατούσε και στο οποίο έγραφε ονόματα και ποσά που είχε δανείσει. Τι βρέθηκε στο επίμαχο τετράδιο και γιατί κλήθηκε συνεργείο ναρκαλιευτών του Στρατού για να βοηθήσει στις έρευνες.

O Μπάμπης Κούτσικος φέρεται να πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και η σορός του βρέθηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα συγκεκριμένου τύπου όπλα χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Συνεργείο ναρκαλιευτών του Στρατού κλήθηκε να βοηθήσει στις έρευνες

πυρομαχικά των κυνηγετικών όπλων προέρχονται από λειόκανα όπλα πάντως δεν δίνουν βαλλιστικό αποτύπωμα, παρά μόνο αν συνοδεύονται στην εξέταση από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να βρεθεί το όπλο, γι’ αυτό και έχει κληθεί συνεργείο ναρκαλιευτών του Στρατού από τα Ιωάννινα για να βοηθήσει στις έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σημαντικό, βεβαίως, είναι να βρεθεί και το κινητό του θύματος, ωστόσο τα στίγματα της κινητής που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία προέρχονται από το κινητό του θύματος πριν αυτό απενεργοποιηθεί.

Η χρυσοθηρία και τα κρυπτονομίσματα πίσω από τη δολοφονία – «Καίει» ονόματα το τετράδιο

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο 31χρονος φέρεται να ασχολείτο με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Πλέον ερευνάται και αν υπάρχει με οποιονδήποτε τρόπο εμπλοκή ατόμων που σχετίζονται με χρυσοθηρία, ενώ ένα σημειωματάριο γεμάτο ονόματα ανθρώπων που φέρεται να τους είχε δανείσει υπέρογκα ποσά βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς κατά πληροφορίες, ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν όλα του ίδιου αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση. Αυτό που φαίνεται να προκύπτει είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα με ποσά δίπλα τους ενώ κάποια είναι διαγραμμένα γιατί είχαν επιστραφεί. 

Μέσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι ή γνωστοί του Μπάμπη που κατά το παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας. Αυτό που ισχύει είναι πως το βασικό σενάριο της αστυνομίας είναι να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο.

Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του.

Επιπλέον, όπως είπε δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, δύο από τα τέσσερα ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Τη νέα διάσταση στην υπόθεση την έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι υπάρχουν άτομα στο Μεσολόγγι που ψάχνουν συστηματικά για θησαυρούς και λίρες στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν ομάδες που ψάχνουν για αρχαία και για θησαυρούς, κυρίως μπαούλα με λίρες.

Σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που σύμφωνα με τον ίδιο δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και κατά τη γνώμη του εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, είχε αναφερθεί και ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος.

Τι υποστήριξε ο κρεοπώλης

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι  επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Παράλληλα αναμένονται οι απαντήσεις από τον έλεγχο του DNA που ελήφθη από τον 50χρονο καθώς θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του άτυχου Μπάμπη.

Ο 50χρονος, πάντως, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση λέγοντας στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του ότι «έχω τα χέρια μου καθαρά», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Εντοπίστηκε και άλλο κομμάτι από φυσίγγι – Δεν αποκλείεται η εμπλοκή άλλων ατόμων

Την ίδια στιγμή, κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.  

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα δώσει στοιχεία στις αρχές για την έρευνα της υπόθεσης. Στοιχεία τα οποία θα αποκλείσουν ή θα  αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού. 

Καλλιακμάνης: Στην τσέπη του Μπάμπη ίδια φυσίγγια με αυτό στον τόπο του εγκλήματος

Για τα νεότερα της έρευνας για τη δολοφονία του Μπάμπη μίλησε στο «Live News» ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής.

«Εκτός από την τάπα, βρέθηκε και το φυσίγγι που μάλλον ρίχτηκε από κάποιο όπλο για να σκοτώσει τον Μπάμπη. Επίσης, στην τσέπη του Μπάμπη βρέθηκαν κι άλλα φυσίγγια» κι αποκάλυψε ότι «τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του Μπάμπη είναι το ίδιο φυσίγγι που βρέθηκε άδειο».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η καραμπίνα του Μπάμπη, γιατί αν αυτό το φυσίγγι δεν ρίχτηκε από τα 2 όπλα του κρεοπώλη, αυτό πάει να πει ότι ρίχτηκε από το όπλο του Μπάμπη ή από κάποιο τρίτο όπλο».

Μεσολόγγι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 31χρονο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας είναι ότι ο 31χρονος πυροβολήθηκε μια φορά και από κοντινή απόσταση, δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.  

Το θύμα, εκτιμά ο ιατροδικαστής, εβλήθη μία φορά από 10βολο, όντας πιθανόν σκυμμένος στις καλαμιές, ίσως σε μία προσπάθεια να κρυφτεί από τον διώκτη του, από κοντινή απόσταση και από ψηλά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλαπλά και διαμπερή τραύματα στο σώμα του.

Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν ίχνη σύρσης, που σημαίνει ότι το μέρος όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος είναι και το σημείο που έχασε τη ζωή του. Αν και δεν υπάρχει έως τώρα στοιχείο εμπλοκής τυχόν συνεργού, δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από τις Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Μετά την Εκκλησία, «όχι» και από το Πατριαρχείο

Φωτιά στη Νάξο: Ακούστηκαν εκρήξεις στον ΧΥΤΑ του νησιού – Έντονη δυσοσμία «πνίγει» την περιοχή

Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Ελεύθερη η συνταξιούχος και ο γιος της – Νέα συγκέντρωση έξω από το σπίτι που έχασε σε πλειστηριασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:02