search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:41
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο στον κόλπο του Άντεν – Εξέπεμψε σήμα κινδύνου

06.02.2024 15:10
STAR_NASIA_0602_1920-1080_new
credit: marinetraffic.com

Έκρηξη σημειώθηκε πλησίον του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου STAR NASIA, με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

To πλοίο, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό μεταξύ των μελών του πληρώματος ή ζημιές.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου το πλοίο έπεσε σε θαλάσσια νάρκη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη στα δεξιά του και να υποστεί υλικές ζημιές. Σημειώνεται ότι πρόκειται για φορτηγό πλοίο της εταιρείας STAR BULK CARRIERS.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης δήλωσε ότι «πραγματοποιήσαμε δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Η πρώτη έγινε στο Star Nasia και η άλλη στο Morning Tide χρησιμοποιώντας κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και τα χτυπήματα ήταν ακριβή και άμεσα. Επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα κατά των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης έως ότου αρθεί ο αποκλεισμός και λήξει η επιθετικότητα κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Νωρίτερα, η ναυτιλιακή εταιρεία Ambrey είχε ανακοινώσει ότι πλοίο γενικού φορτίου, νηοκτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, υπό σημαία Μπαρμπάντος, υπέστη μικρές υλικές ζημιές από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ έπλεε 91 χιλιόμετρα της Χοντέιντα της Υεμένης.

Διαβάστε επίσης:

Σπουδαία ανακάλυψη: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «διάβασε» παπύρους που καταστράφηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου (photos/videos)

Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από ένοπλη επίθεση στο δικαστικό μέγαρο – Βίντεο ντοκουμέντο

Βασιλιάς Κάρολος: Στο πλευρό του η Καμίλα και τα παιδιά του – Η εικόνα μετά το σοκ της είδησης για τον καρκίνο (Videos/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50