search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:23
MENU CLOSE

Ισπανία: Αγρότες απέκλεισαν κύριους δρόμους της Μαδρίτης – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει φαγητό»

06.02.2024 15:26
spain_farmers
AP

Αγρότες απέκλεισαν σήμερα την κυκλοφορία σε ορισμένους από τους κύριους αυτοκινητοδρόμους της Ισπανίας. Με συνθήματα όπως «χωρίς αγρότες δεν υπάρχει φαγητό» κάνουν διαμαρτυρία για τα υψηλά κόστη, τη γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό με χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

«Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε με διαφορετικές αποχρώσεις τα ίδια προβλήματα», δήλωσε ο Ντοναθιάνο Ντούχο, ο αντιπρόεδρος της ASAJA, μιας από τις μεγαλύτερες ενώσεις αγροτών στην Ισπανία, στο εθνικό δίκτυο TVE.

Στους δρόμους με τρακτέρ ζητούν καλούν τον κόσμο σε διαμαρτυρίες

Η ASAJA και άλλες ενώσεις είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες από μεθαύριο, Πέμπτη, αλλά πολλοί αγρότες κατέβηκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους σήμερα, παρακωλύοντας την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα από την Σεβίλλη και τη Γρανάδα στον νότο ως την Χιρόνα κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, σύμφωνα με τις αρχές για την οδική κυκλοφορία. «Η ύπαιθρος έχει βαρεθεί», πρόσθεσε ο Ντούχο.

Δυσβάσταχτοι κανόνες και αυξανόμενα κόστη

Στην Χιρόνα, αγρότες με τρακτέρ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται ενόψει της ημέρας διαμαρτυρίας, φέροντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «χωρίς αγρότες δεν υπάρχει φαγητό». Το Reuters σημειώνει πως οι Ισπανοί αγρότες, όπως και οι συνάδελφοί τους στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πορτογαλία, διαμαρτύρονται για αυξανόμενο βάρος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, χαμηλές τιμές παραγωγής και αυξανόμενα κόστη.

Δηλώνουν ότι οι απαιτητικοί κανόνες που επιβάλλονται στους αγρότες στην ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος τους καθιστούν λιγότερο ανταγωνιστικούς από τους συναδέλφους τους αλλού στον κόσμο, όπως στην Λατινική Αμερική ή σε χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

Η ένταση σε μπλόκα στη Γαλλία και το Βέλγιο κλιμακώθηκε ορισμένες φορές τις τελευταίες μέρες και σημειώθηκαν βίαιες συμπλοκές με την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο στον κόλπο του Άντεν – Εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Σπουδαία ανακάλυψη: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «διάβασε» παπύρους που καταστράφηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου (photos/videos)

Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από ένοπλη επίθεση στο δικαστικό μέγαρο – Βίντεο ντοκουμέντο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:23