search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:26
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Πλίμουθ για βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Μεγάλο μέρος της πόλης εκκενώθηκε (Photos/Videos)

23.02.2024 17:53
ploimouth-new

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, έπειτα από μήνυμα που εστάλη στα κινητά των πολιτών και τους ζητούσε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πιο συγκεκριμένα, βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στον κήπο ενός σπιτιού και αμέσως οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να απομακρυνθεί και να εξουδετερωθεί.

Το μήνυμα ζητούσε από κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή το αργότερο μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε μια – όπως χαρακτηρίστηκε – από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης της Βρετανίας σε καιρό ειρήνης.

Οι ειδικοί θεώρησαν επικίνδυνο να εξουδετερώσουν βόμβα στο σημείο που βρέθηκε γιατί θα προκαλούσε πολύ μεγάλη ζημιά, καταστρέφοντας ακόμα και σπίτια και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές.

Για αυτό το λόγο πάνω από 2.000 ιδιοκτησίες εκκενώθηκαν ώστε η βόμβα να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και να οδηγηθεί αργά ως τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, θα τοποθετηθεί σε σκάφος, θα πέσει στη Μάγχη και θα πυροδοτηθεί μόλις περάσει με ασφάλεια τον κυματοθραύστη του Πλίμουθ.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακή ανακάλυψη ενός νέου είδους της Τριασικής περιόδου (photos)

Ολοταχώς για… ρεκόρ η απεργία στον Πύργο του Άιφελ

ΗΠΑ και ΕΕ επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Με «μπλόκα» εισόδου απαντά η Μόσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:25