ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 06:35
MENU CLOSE

Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων - Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο»

28.02.2024 19:55

Στον ορισμό νέου πραγματογνώμονα όσον αφορά στην έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη θα προχωρήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης που χειρίζεται την ανάκριση για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Σκάι, ο εφέτης ανακριτής θα ορίσει νέο πραγματογνώμονα για να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ως σήμερα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, αίτημα που εξετάζεται σοβαρά από την ανάκριση, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, δυσκολεύοντας την πλήρη αποτύπωση της πορείας του μοιραίου τρένου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σκάι, η ανακριτική έρευνα προσανατολίζεται να σταλούν τα βίντεο προσεχώς σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο που μπορεί να επανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα.

Όσον αφορά στη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, πηγές από τη δικαιοσύνη, ανέφεραν ότι οι όποιες ανακριτικές πράξεις δεν θα την καθυστερήσουν, διότι με τους νέους ποινικούς κώδικες δεν προβλέπεται στο εξής η διαδικασία του δικαστικού συμβουλίου.

Οπότε, μετά το τέλος της ανάκρισης η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο απευθείας αν αυτό κριθεί από πρόεδρο εφετών και αρμόδιο εισαγγελέα, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από την κρίση δικαστικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Μανώλης Μαυρομμάτης: Σταμάτησε η διαδικασία αφύπνισης – Κρίσιμα 24ωρα για τον δημοσιογράφο

Θεσσαλονίκη: Τρεις προφυλακιστέοι για τους εκβιασμούς με επίκεντρο διαγωνισμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση

Δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 06:17
Exit mobile version