search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τον αστυνομικό που καταδικάστηκε

13.03.2024 20:27
HLIOUPOLH_MASTROPEIA
Eurokinissi

Σε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προχώρησε ο καταδικασθείς αστυνομικός για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, καταγγέλλοντας τους δικηγόρους του θύματος. «Ζούμε μέρες που διώκονται τα θύματα και οι συνήγοροι των θυμάτων» απαντούν οι συνήγοροί της κοπέλας που αθώωθηκε για την κατηγορία ότι εξεδιδιότητα παρανόμως.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αθώωση του 20χρονου θύματος. Ο καταδικασθείς αστυνομικός έκανε δηλαδή αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για τις συνηγόρους της κοπέλας, Δήμητρας Κεραμυδά και Αντωνίας Λεγάκη, με το δικαιολογητικό ότι τον συκοφάντησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αθώωση του θύματος, η οποία κατηγορήθηκε ότι εκδιδόταν παράνομα.

Η 19χρονη κοπέλα κάθισε στο εδώλιο μετά από μήνυση του μαστροπού αστυνομικού ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Για το θέμα είχε παρέμβει ο Άρειος Πάγος και ζητούσε να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα trafficking στην Ηλιούπολη.

Το σχετικό δελτίο τύπου των Συνηγόρων αναφέρει το εξής:

Ζούμε μέρες που διώκονται τα θύματα και οι συνήγοροι των θυμάτων. Η 19χρονη πρώην αιχμάλωτη του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, μηνύθηκε απ’ αυτόν και έπρεπε να φτάσει στο δικαστήριο όπου αθωώθηκε πανηγυρικά.

Οι συνήγοροί της, Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμυδά, κληθήκαμε να απολογηθούμε στο Δ.Σ.Α. κατόπιν αναφοράς του ίδιου αστυνομικού, διότι δήθεν τον συκοφαντήσαμε καθώς υπερασπιστήκαμε το θύμα του όπως ακριβώς οφείλαμε, με βάση τις αρχές της Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικηγόρων, και βέβαια αυτός καταδικάστηκε πρωτόδικα, μεταξύ άλλων, για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Ο καταγγέλλων, προφανώς προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εν όψει της κατ’ έφεση δίκης που επίκειται, όμως είναι απορίας άξια η στάση της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρέπεμψε το θύμα του στο ακροατήριο (για να αθωωθεί βέβαια εκεί).

Αναμένουμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, να εκτιμήσει ορθά το πλήθος των εγγράφων και των λοιπών αποδείξεων που προσκομίσαμε και να υψώσει τείχος στις μεθοδεύσεις ενοχοποίησης των συνηγόρων των θυμάτων trafficking και να μην επιτρέψει την μετατροπή του λειτουργήματος σε ποινικό αδίκημα.

Οι συνήγοροι

Δήμητρα Κεραμυδά, Αντωνία Λεγάκη

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέλος της συμμορίας των γιων του «Ελ Τσάπο»

Την στήριξη της Εκκλησίας στην προώθηση των μεταμοσχεύσεων ζητά ο ΠΙΣ

Μενίδι: Νέο βίντεο από το τροχαίο που ενεπλάκη ο Γιάννης Ξανθόπουλος – «Η ψυχολογική του κατάσταση είναι άσχημη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09