search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:25
MENU CLOSE

Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη που είχε πέσει θύμα trafficking από αστυνομικό

26.02.2024 13:03
EVELPIDWN26F

Αθωώθηκε από το Α’ Μονομελές Αυτόφωρο η 19χρονη που είχε πέσει θύμα trafficking του 40χρονου αστυνομικού από την Ηλιούπολη.

Το δικαστήριο απήλλαξε την κοπέλα από κατηγορία που της είχε αποδοθεί ότι εκδίδονταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους.

Πιο συγκεκριμένα, το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές αποφάσισε, μετά και την αντίστοιχη εισαγγελική εισήγηση, την πλήρη απαλλαγή της κοπέλας η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Στο δικαστήριο, ωστόσο, προσκομίστηκε από την υπεράσπιση της νεαρής κοπέλας, η οποία δεν παραβρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ώστε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως η κατηγορούμενη την επίμαχη περίοδο ήταν σε αιχμαλωσία στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

«Κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021» εξήγησε η συνήγορος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη, η οποία συμπλήρωσε ότι «για την πράξη του αυτή ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για εμπορία ανθρώπων κατ επάγγελμα».

Ακόμη, η 19χρονη αντιμετώπισε και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση με το δικαστήριο όμως να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πράξη ανέγκλητη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Η παραγγελία του Αρείου Πάγου

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε ζητήσει να διερευνηθεί η καταγγελία που αφορούσε στην υπόθεση μετά την ύπαρξη δημοσιεύματος στο οποίο αναφερόταν ότι «διώκεται και πρόκειται να δικαστεί η 19χρονη, θύμα trafficiking, με βάση ανώνυμη καταγγελία, ενώ η πράξη αυτή που της αποδιδόταν φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε.

Όπως σημειωνόταν, στην παραγγελία, εξαιτίας του ευαίσθητου χαρακτήρα της υπόθεσης ζητήθηκε «αφενός μεν να ερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και να γίνει άμεση ενημέρωση, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024». 

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος: «Δεν με αφήνουν να δω το παιδί μου – Θα το τρελάνουν», λέει ο «παλαιοχριστιανός» (Video)

Άγιος Παντελεήμονας: Πώς έγινε ο φονικός καβγάς – Συγχωριανοί και φίλοι από παιδιά ο νεκρός και ο τραυματίας (videos)

Τρίπολη: Ανήλικοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09