search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Ενοχλημένη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα Τέμπη – Συστάσεις και αιχμές από τον πρόεδρο

15.03.2024 20:24
DIKH
Eurokinissi

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς, για τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, η οποία μίλησε ευθέως στα ελληνικά ΜΜΕ για εμπόδια στην εξεύρεση της αλήθειας στην έρευνα για τα Τέμπη.

Ο Παναγιώτης Δανιάς, σε ανάρτησή του τονίζει πως η κ. Κοβέσι υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της ενώ προχωρά σε σύγκριση με τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή και την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές, αφήνοντας σκιές για τη σκοπιμότητα των λεγομένων της προς αποκόμιση πολιτικών οφελών.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του με αυστηρό ύφος, κάνει συστάσεις στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, μιλά για «βαρύγδουπες δηλώσεις» και προτείνει αν έχει στοιχεία για εμπόδια από υπουργούς να τα πάει… στην ελληνική Βουλή.

Η ανάρτηση:

«Noμίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών (!!), ή και το Σύνταγμα (!!!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της.

Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες – Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης.

Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των Υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κλπ., και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της.

Και η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα και να μιλάει για το “τραύμα” των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την αναζήτηση της αλήθειας).

Και αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από Υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις Ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή».

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Όπου φύγει φύγει ενόψει τριημέρου – Χιλιάδες οχήματα πέρασαν από τα διόδια, «βούλιαξαν» τα ΚΤΕΛ (Videos)

Τρομακτικό τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού – Φορτηγάκι έπεσε στα κιγκλιδώματα μετά από σύγκρουση με αμάξι (Video)

Ηγουμενίτσα: Αστυνομικός μετέφερε με υπηρεσιακό όχημα πάνω από 100 κιλά ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15