search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:47
MENU CLOSE

Ουάσινγκτον: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ

11.04.2024 12:56
white_house_new

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες – μεταξύ των οποίων δύο παιδιά- είναι ο απολογισμός καταιγισμού πυροβολισμών που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στη συνοικία Κάρβερ Λάνγκστον της Ουάσινγκτον, δήλωσε η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Πάμελα Σμιθ. Το νέο περιστατικό οπλοχρησίας σημειώθηκε περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τον Λευκό Οίκο, όπου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρέθετε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα.

Οι αρχές θεωρούν ότι οι ύποπτοι για το περιστατικό βγήκαν από όχημα και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πλήθους ανθρώπων στο δρόμο. Ένα από τα θύματα, ένας ενήλικας άνδρας, σκοτώθηκε. Επίσης, δύο άνδρες, μια γυναίκα και ένα 9χρονο παιδί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρο σε τοπικά νοσοκομεία. Λίγο αργότερα, ένας 12χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύμα από πυροβολισμό και πιστεύεται επίσης ότι είναι θύμα των πυροβολισμών, δήλωσε η Σμιθ.

Οι πυροβολισμοί σημειώνονται καθώς η Περιφέρεια της Κολούμπια (όπου βρίσκεται η Ουάσινγκτον) αντιμετωπίζει απότομη αύξηση των βίαιων εγκλημάτων, τα οποία κατέγραψαν εκρηκτική αύξηση κατά 39% το 2023. Η κατάσταση αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση κατά 35% των ανθρωποκτονιών και την αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων, οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Διαβάστε επίσης

Πολωνία: Σε φάση ανατροπής η εξαιρετικά σκληρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις

Ιταλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Γάζα – Διαβεβαιώσεις Μπάιντεν προς Ισραήλ: Η υποστήριξή μας είναι «αλύγιστη» μετά τις απειλές του Ιράν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:46