search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:36
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Η «μάχη της φέτας» και η σύγκρουση για το λάδι – Τι ισχυρίστηκε ο Μητσοτάκης, τι απαντά με φωτογραφίες από σούπερ μάρκετ ο ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

24.05.2024 15:11
FETA_OIL_NEW

Σε μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά στο πεδίο των τιμών συγκεκριμένων προϊόντων με μεγάλη ζήτηση στη χώρα, όπως η φέτα και το λάδι, εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Αφορμή για τη σύγκρουση αυτή στάθηκαν δύο σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα οποία επιχείρησε να αποδείξει ότι, χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης, καταγράφονται μειώσεις τιμών στα προϊόντα αυτά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η φέτα στοιχίζει 6,28 ευρώ το κιλό, ενώ αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει «στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι, να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα, όχι κανονικό λάδι με βιολογικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Διότι μπορεί μεν επιτυχημένος επιχειρηματίας να είναι, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει»

Όσον αφορά λοιπόν στο λάδι, την απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, και παραθέτοντας φωτογραφίες από τις τιμές του λαδιού στην Ελλάδα και στη Γερμανία, όπου είναι φθηνότερο, έγραψε: «Ο Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι συγκρίνω τιμές βιολογικού ελαιόλαδου με μη βιολογικό. Βιολογικό λάδι 750ml στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών: 10,69€. Βιολογικό λάδι 750ml στην Ελλάδα: 15,17€. Είναι ακριβώς τα προϊόντα που παρέθεσα στο βίντεό μου. Δεν πρόσεχε εκείνη την ώρα. Θα έδενε τα κορδόνια του…».

Από την άλλη, με… ντοκουμέντα από τα φυλλάδια διαφόρων σούπερ μάρκετ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την αναφορά του πρωθυπουργού στις τιμές της φέτας.

Αναφερόμενος στον λεγόμενο «shrinkflation», δηλαδή, την τάση κάποιων επιχειρήσεων να μειώνουν τις ποσότητες προϊόντων προκειμένου να εμφανίσουν χαμηλότερες τιμές, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μας πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η φέτα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ. Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή».

Διαβάστε επίσης

Κουτσούμπας για ακρίβεια: Η ΝΔ το τελευταίο διάστημα «το έχει ρίξει στο virtual reality»

Ανδρουλάκης προς Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια

Φάμελλος: «Η αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη είναι ο Μητσοτάκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:36